Використання електромобілів є одним зі способів зменшення негативного впливу на навколишнє середовище

Але воно потребує відповідного розвитку інфраструктури зарядних станцій. Одним із завдань проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» якраз є встановлення зарядної станції для електромобілів на сонячних панелях. Таку станцію встановили в Івано-Франківську, розташовується за адресою: вул. В’ячеслава Чорновола, 128, м. Івано-Франківськ, біля стадіону «Рух».

Зарядна станція – це елемент міської інфраструктури, що надає електроенергію для зарядки акумуляторного електротранспорту, як-от електромобілі, електроавтобуси та електробуси тощо. Електромобілі та зарядні станції розглядаються як важливий елемент управління попитом на електроенергію (перші випробування передачі енергії від автомобілів в електричну мережу почалися в січні 2009 року в місті Ньюарк, штат Делавер, США).

Станція зарядки електромобілів (СЗЕ) зовні й по конструкції схожа на бензоколонку АЗС. Також існують сонячні зарядні станції (СЗС), які живлять акумулятори СЗЕ за допомогою сонячних панелей. Розробляються і застосовуються також бездротові зарядні пристрої для електромобілів та іншого електричного транспорту. Є багато проєктів по будівництву мережі «заправних» станцій для електромобілів в різних країнах. Розташування електричних зарядних станцій не обмежується екологічними нормами, оскільки від них немає шкоди навколишньому середовищу.

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація