Центр інноваційного розвитку відкрито

18 травня 2021 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу було відкрито Центр інноваційного розвитку. У заході взяли участь голова Івано-Франківської обласної ради Олександр СИЧ, міський голова Івано-Франківська Руслан МАРЦІНКІВ, профільні заступники голів та керівники профільних відділів та підрозділів, студенти, викладачі та керівники коледжів, ліцеїв Івано-Франківська та регіону. Присутніх привітали ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський та керівник проекту 2SOFT/1.2/86 Леся ШКІЦА.
Провідний бенефіціар проекту 2SOFT/1.2/86, Івано-Франківський національний технічний університет нафти та газу, виконав необхідні роботи з підготовки приміщення, придбання обладнання, створення групи експертів та інформаційної системи. Загальна вартість створення Центру склала приблизно 100 тис. Євро.
Для приміщення Центру обрано приміщення, у якому університет планує розвивати студентський простір, де студенти різних спеціальностей зможуть спільно вирішувати освітні завдання та виконувати роботи, пов’язані з розвитком інноваційних ідей, створенням інноваційних продуктів та, можливо, започаткуванням власних стартапів. Технологічною базою стане відкритий Центр інноваційного розвитку.
Налагодження процесів підтримки інновацій відбуватиметься в рамках подальшої реалізації проекту "Ro-Ua Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій" 2SOFT/1.2/86 спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. Зараз, після відкриття Центру інноваційного розвитку, розпочинається робота над проектами зацікавлених сторін, якими у проекті 2SOFT/1.2/86 є студенти, дослідники, учні середніх шкіл, а також досвідчені винахідники та просто зацікавлені місцеві жителі.
Щоб розпочати роботу над своїм власним проектом у Центрі, бажаючі повинні зареєструватися в інформаційній системі, зареєструвати власний проект, прийти до Центру, підтвердити свою кваліфікацію або набути необхідних навичок та реалізувати свою ідею.
База даних проектів є спільною для всіх бенефіціарів, тож можна сформувати команди однодумців, у тому числі міжнародних, для спільної роботи над проектами, розширення можливостей сусідніх регіонів України, Румунії та Європейського Союзу.

News Images

PHOTO GALLERY
  • Команда проекту
  • Оголошення про відкриття
  • Керівник проекту з пресою
  • Панчук дає інтерв’ю
  • Верстати та люди
  • Студенти КЕП знайомляться з обладнанням
  • VIP відкривачі Центру
  • Коворкінг Центру
  • Експерти та гості