Проєкти без кордонів: Part4CM презентували на бранчі співробітництва

В Івано-Франківську пройшов регіональний бранч співробітництва з нагоди десятиріччя європейської співпраці в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія-Україна». В ньому взяли участь представники органів місцевого самоврядування Прикарпаття, румунські партнери, координатори проектів, ЗМІ та інші.

1Ініціатива 2021 року – «Проєкти без кордонів. Румунія-Україна» спрямована на підвищення обізнаності про важливість співпраці та вплив важелів фінансування Союзом для покращення життя людей і громад на території, яку охоплює програма.

Окрім Івано-Франківська, такі заходи проходять на території всіх регіонів програми - Чернівецька, Закарпатська та Одеська області в Україні, та повіти Сучава, Ботошани, Марамуреш, Сату Маре та Тульча в Румунії. Івано-Франківськ за останнє десятиріччя став одним з основних міст-учасників транскордонного співробітництва між двома сусідніми країнами. Так, цього річ відбувся Ярмарок міжнародних проєктів, на якому було презентовано понад 20 міжнародних проєктів, що реалізуються на Прикарпатті.

2Чимало проєктів у рамках  Спільної Операційної Програмаи Румунія-Україна 2014-2020 реалізовує й ІФНТУНГ. Один із них - "Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення зміни клімату" ("RO-UA Partnership for Climаte Change Mitigation", 2SOFT/1.2/63). Із метою проєкту, актуальністю, очікуваними результатами ознайомив присутніх керівник проєктної групи Part4CM, доцент Артур Воронич. Проєкт реалізується з листопада 2020 року, тривалість - 1,5 роки. Він спрямований на покращення кліматичної ситуації у транскордонному регіоні Україна-Румунія.  ІФНТУНГ спільно з  Управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради міста Івано-Франківська та містом Ботошані (Румунія) виступають партнерами проєкту. Головний бенефіціар - ГО «Бюро розвитку, інновацій та технологій». Загальний бюджет на чотирьох партнерів -  248 202 євро. Грант ЄС для України становить 165 930 євро, а частка румунського партнера – 91 тисяча. 10 % (18 740 євро) - становить внесок українських партнерів.

 Більше про очікувані результати: https://nung.edu.ua/node/2186

 

News Images

PHOTO GALLERY
  • 1
Додаткова інформація