Проєкт сприяє просуванню тенденції переходу на електротранспорт

 Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» сприяє просуванню тенденції переходу на електротранспорт, альтернативні види пального та «зелену» енергетику з метою захисту довкілля. Україна має всі шанси стати провідним виробником біодизелю.

Сучасна формула виготовлення біодизелю дозволяє використовувати його майже для всіх автомобілів, які їздять на дизельному пальному. Україна має земельні ресурси та рослинну сировину, переробну промисловість та фахових спеціалістів. А також кілька десятків підприємств з необхідними для виробництва потужностями. На даний час більшість з них простоює. Біодизель виробляють з олійних культури, таких як ріпак, соя і технічна олія. Наразі цю сировину купують інші держави.

В нашій країні існує потенціал, достатній для заміщення значної частки традиційного дизелю на ринку. Адже в якості сировини також можна використовувати соняшник, залишки олійного виробництва, відходи тваринництва. Для виготовлення спирту, який є складовою біодизелю, наша країна теж має достатньо ресурсів.

Промисловість, яка дасть країні біодизель та біоетанол – це не лише наша енергетична незалежність, але й сталий розвиток «зеленого» курсу та скорочення вуглецевого сліду. Від цього залежить не лише добробут держави, але й екологічна безпека нашого життя.

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація