Про транспортні засоби на альтернативних видах пального

Нагадуємо рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату» здійснюється поширення інформації про транспортні засоби на альтернативних видах пального як один із аспектів зменшення шкідливих викидів і переходу на альтернативні джерела енергії.

Значного поширення у світі набувають електромобілі та гібридні автомобілі, які рухаються завдяки електриці. Однак транспорт, що їздить на альтернативних видах палива, не обмежується лише електромобілями. Одним із видів такого транспорту є авто, які їздять на водні. Недавно в Україні вперше сертифікували авто, що заправляється воднем. Завіз і сертифікував автівку Олександр Рєпкін, який очолює Українську водневу раду.

Президент УВР переконаний, що водень — новий екологічний вид палива для авто, поїздів і літаків. Також, за словами Рєпкіна, скоро водневі машини стануть такою ж буденністю, як і електрокари. Зазначається, що в планах на найближчі роки — розбудова інфраструктури для водневого транспорту. Серед перших кроків — сертифікація ще одного авто та створення першої водневої заправки в Україні. Поки ж машину японської марки Toyota будуть заправляти в сусідній Польщі. Репкін зазначив, що сертифікація водневого авто зайняла півтора місяця, але тепер на це йтиме всього три дні.

Глобальна мета Української водневої ради та всіх, хто працює над водневою стратегією, — зробити Україну головним експортером водню для країн ЄС завдяки хорошому потенціалу відновлюваних джерел енергії.

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація