Незабаром - відкриття нової екскурсійної програми!

Уже незабаром для жителів Івано-Франківська та гостей буде презентована нова екскурсійна програма з вражаючими експонатами!

Серед нових інсталяцій, які будуть представлені:

Дзеркальна кімната Да Вінчі

(Винахід Леонардо да Вінчі, який являє собою кімнату у формі шестикутника всі стіни якої виготовлені із дзеркал. В часи середньовіччя – ексклюзивна атракція, доступна тільки для вельможної знаті. Зараз – експонат у новоствореному InnoSciPromo).

Зубчастий механізм

(Будуючи власні зубчасті механізми дослідіть те, як впливає число зубів на передавальне число передачі та швидкість обертання шестерень). 

Важіль Архімеда

(Дозволяє зрозуміти закон Важеля який відкрив Архімед. Завдання просте - підберіть правильну відстань на важелі та правильну вагу, щоб вантаж на іншому боці важеля зрівноважився або піднявся).

Оптичні ілюзії

(Це не магія, справді! А оптичні ілюзії, ознайомтесь з ними – буде точно цікаво!)

Музична котушка Тесла

(Дає змогу побачити і почути звук справжньої блискавки. Будь-який звук - це механічна хвиля в повітрі, яка характеризується амплітудою та частотою, незалежно від того як вона була створена. Тому експериментуйте і творіть власні мелодії!) 

Маятник Фуко

(Користувачу за допомогою цього експонату демонструється, що Земля дійсно обертається навколо власної осі).

Кімната Еймса

(Станьте частиною тривимірної оптичної ілюзії. Конструктивно кімната Еймса є приміщенням неправильної форми).

Літаючий килим

(Ви зможете політати на літаючому килимі, який працює за принципом спрямованого в одному із силою тяжіння напрямі потоку повітря із великим тиском).

Місто майбутнього 

(Цим експонатом відвідувачу демонструється концепція майбутнього транспорту. За допомогою магнітної сили яка є основою левітуючих поїздів вдається в рази знизити опір руху який виникає через силу тертя коліс об рейки. Це призводить до значного збільшення швидкості у поїздів).

Стійкість рук і увага

(Експонат дозволяє випробувати свою концентрацію та точність. Відвідувачу потрібно перемістити кільце по трубці не доторкнувшись до країв).

Колиска Ньютона

(Ви станите свідками того як працює закон збереження імпульсу та енергії за допомогою кількох кульок. Коли одна кулька з одного боку піднята і відпущена, висхідна сила проходить через лінію і штовхає останню догори).

Акустичне дзеркало

(Експонат дозволяє зрозуміти принцип відбивання звукових хвиль та можливість фокусування їх. Відвідувачу буде запропоновано промовити фрази з різних позицій і почути, що вони фокусуються в одному напрямку після відбивання).

Смішне дзеркало

(Побачте себе у смішних формах які створюються за допомогою кривих дзеркал. Ці дзеркала демонструють, що світлові пучки можуть відбиватись від дзеркал під різними кутами та при накладанні створювати спотворені зображення).

Магія звуку

(Експонат демонструє відвідувачам стоячі хвилі які утворюються за допомогою труби Кундта).

Повітряна гармата

(За допомогою цього експонату відвідувач зможе створити та побачити завихрення повітря. Поекспериментуйте з інтерактивом – попадіть вашим вихром повітря в мішень).

Людина-батарейка

(Станьте чатиною батареки. За допомогою двох різних металів та кислот які містяться в поті людини можна створювати справжню батарейку. Напругу з якої навіть відобразить вольтметр).

Це не магія - це наука! І зовсім скоро, відвідавши екскурсію, ви переконаєтесь в цьому!

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація