Екологічна співпраця: PART4CM презентовано на міжнародному семінарі

28 лютого 2023 року відбувся міжнародний семінар на тему «Екологічна співпраця в програмах і проєктах транскордонного співробітництва Центрального та Східного сусідства», організований проєктом TESIM, який надає підтримку в процесі впровадження й управління програмами транскордонного співробітництва Європейського Сусідства (ENI CBC).

Захід було присвячено обговоренню екологічних викликів з урахуванням пріоритетів і цілей у рамках програм ENI CBC та Interreg NEXT за трьома основними сферами:
– охорона біорізноманіття та природи;
– запобігання ризикам і пом’якшення змін клімату;
– вода, енергія й економіка замкненого циклу.

2Серед основних цілей міжнародного онлайн-форуму – використання досвіду ENI CBC, обмін знаннями, досвідом результатами реалізації проєктів. Також важливою метою є надати учасникам огляд стратегій, визначених програмами Central-Eastern Interreg NEXT для вирішення екологічних викликів.

Серед усіх транскордонних програм, які адмініструє ТESIM, на заході було презентовано  три проєкти серед яких – «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення зміни клімату» («RO-UA Partnership for Climаte Change Mitigation» (Part4CM), 2SOFT/1.2/63). ІФНТУНГ спільно з Управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради міста Івано-Франківська та містом Ботошані (Румунія) виступають партнерами проєкту. Головний бенефіціар – ГО «Бюро розвитку, інновацій та технологій». 

1Керівник проєктної групи Part4CM від ІФНТУНГ, доцент Артур Воронич під час сесії, що охоплювала питання запобігання ризикам і пом’якшення змін клімату, презентував проєкт, який розпочався в 2020 році, розповів про здобутки, а також перешкоди, з якими зіткнулася команда проєкту  процесі його реалізації.

Презентація проєкту 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація