
Івано-Франківський інститут нафти і газу
Прикладна екологія, інженер-еколог
спеціаліст
канд.геогр.н.
доцент
Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, доцент кафедри туризму, рекреації та регіонального розвитку
Наукові інтереси - організація анімаційної діяльності в туризмі, геологічний туризм, екотуризм
В 1998 році закінчила Івано-Франківський інститут нафти і газу зі спеціальності прикладна екологія – 7.070805, інженер-еколог.
В 2006 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Геоекологічний моніторинг Карпатського регіону України як основа раціонального природокористування» у Львівському національному університеті ім.І.Я.Франка за спеціальністю Конструктивна географія і раціональне використання природних ресурсів -11.00.11. Отримала атестат доцента в 2008 році.
Стаж педагогічної роботи - 25 роки.
Діяльність за спеціальністю:
1) Член Академії технічних наук України (2020 р- по т.ч.). Посвідчення № 95 від 10 квітня 2020 р. https://drive.google.com/file/d/1WOM0tSK0WPovJRIMWXBrq_yahBIh8Y4u/view?usp=share_link
2) Мережа знань Національної Туристичної Організації України ( 2021 –по т.ч.) http://www.ntoukraine.org/registries_ua.html
3) Спікер ІІ Зимової школи з підвищення кваліфікації «Науково-педагогічні працівники: особистісний розвиток, лідерство. Спеціальна тема: Дуальна освіта»
Сертифікат № 1123 від 04-06 лютого 2022 р. https://drive.google.com/file/d/10BEBWTTe8S9eY-oQM-LzVf038Ouu2hP4/view?usp=sharing[A1]
4) Член Івано-Франківського відділення Українського Географічного Товариства Довідка № 8 від 11.07.2024 р.
Підвищення кваліфікації:
- Програма навчального курсу «Підвищення цифрових компетентностей викладача: інструменти пакету Google Suite for Education для організації освітнього процесу та LMS Moodle – система керування самостійною роботою студентів та інструментами асинхронного навчання» (загальний обсяг 2кр./60 год), сертифікат № ЦПМ-20-000061 від 30 жовтня 2020 р.; https://drive.google.com/file/d/1dKZ8WCXWBqkZ8jXxXe0As-e8ZYmRcmGT/view?usp=sharing
- Програма «Акредитація освітніх програм третього рівня вищої освіти. Дослідницька доброчесність» (загальний обсяг 4 кр./120 год), 06.02 – 03.04.2021 р. https://drive.google.com/file/d/1Atb3Bjb9tb20o-JqdrSu9IhaB-pmB0BI/view?usp=sharing
- Програми он-лайн курсу «Ми відкриті» (як розвивати готельно-ресторанний бізнес у посткарантинні часи) для HoReCa від Coca-Cola, студія онлайн освіти EdEra, грудень 2020 р. (10 год). https://drive.google.com/file/d/1yEgJB496wYXoo9gXkYe0IfGDzln1vwYT/view?usp=sharing
- Курс онлайн: Експерт з акредитації освітніх програм. 12.11.2021 р. Prometheus. 5 год/0,2 кр. Сертифікат: https://drive.google.com/file/d/1oUkl4opbD0_L5ARvdPOw8a-VDTtscf73/view?usp=sharing
- Курс 6 кроків до доброчесності: від теорії до практики. Офіс доброчесності НАЗК. Сертифікат [A1] 2022 р. (12 год/0,4 кр.) https://drive.google.com/file/d/1gogUWbKmcDNnn4b6DGTOG7Rlvnhizl88/view?usp=sharing
- 6. Цикл тренінгів LIFECELL DIGITAL ACADEMY. ГО «Українська Асоціація Маркетингу» (30 год/1 кредит), сертифікат № 182 від 16 грудня 2021 р. https://drive.google.com/file/d/1szoLETTD0orALX-jYl-NbZVFHDko5eJ3/view?usp=sharing
- Підвищення кваліфікації по програмі: «Науково-педагогічні працівники: особистісний розвиток, лідерство. Спеціальна тема: Дуальна освіта», обсяг програми: 240 год./ 8 кредитів ЄКТС, 04.02 – 20.05.2022 р. Сертифікат № 1129, Інноваційний університет https://drive.google.com/file/d/12skKFdqNBDIFh2yU33aRraukuvFQKn_O/view?usp=sharing
- Стажування на кафедрі готельно-ресторанної та курортної справи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з 15 лютого 2022 року по 16 травня 2022 року тривалістю 180 годин (6 кредитів ЄКТС). Тема «Викладання дисциплін зі сфери гостинності». Довідка: https://drive.google.com/file/d/1SoY9x8kAVx79IQUNJEjpVUAvRgTYyPMs/view?usp=sharing
- Он лайн семінар ЦІВО-2014 “ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ GOOGLE ДЛЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ”, ТОВ “АКАДЕМІЯ ЦИФРОВОГО РОЗВИТКУ”, 2 АКАДЕМІЧНІ ГОДИНИ (0,07 КРЕДИТИ ECTS), 23 червня 2022 р. Сертифікат: https://drive.google.com/file/d/1jytCpxCYusBERvbQk6tn_Cl45nSkkqzX/view?usp=sharing
- Проект з розвитку співпраці бізнесу та освіти Uni-Biz Bridge, присвячений розвитку soft skills (7 акад. годин) 21-22.11.2022 Сертифікат
- Навчальний тренінг-ВДОСКОНАЛЕННЯ ВИКЛАДАННЯ У ВИЩІЙ ОСВІТІ: ІНСТИТУЦІЙНИЙ ТА ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ВИМІР, Softserve, Львів, 22 грудня 2022 р., 2 год. Сертифікат: серія TM №2022/02349
- Участь в конференції «Innovating Education: взаємодія держави та ІТ-бізнесу»_6 год_03_06_23 Сертифікат
- Cвідоцтво про підвищення кваліфікації "Вивчення структури електронних курсів та основних видів ресурсів і діяльностей університетської навчальної платформи MOODLE" (1 кредит) 10 березня 2023 р
- Пройшла підвищення кваліфікації за видом «тренінг» дистанційно на тему: «ChatGPT для освітян: як перетворити ШІ на ефективного асистента» 3 академічні години (0,1 кредиту ЄКТС) 16.02.2024 р. Суб’єкт підвищення кваліфікації — товариство з обмеженою відповідальністю «ЕДЮКЕЙШНАЛ ЕРА» (ЄДРПОУ: 42502643) Сертифікат
- Учасник проекту з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge” від UGEN на тему “Сучасний викладач”. World cafe на тему: “Сучасний студент: навички, вміння та знання”. 12 ак.год. 27-29 лютого 2024 р. Сертифікат № 4.
- Учасник онлайн тренінгової програми «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультативних центрів туризму». Академія сільського розвитку ГО «Спілка сільського зеленого туризму України», 16-17 квітня 2024 р., 1 кредит Сертифікат № 221-1604/2024
- Участь у міжнародному семінарі "Стратегічне планування в готельно-ресторанному бізнесі та туризмі", який відбувся 27 та 29 листопада 2024 року. ONLINE. – 4 год. Кафедра готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету та La Fondation pour la Formation Hôtelière. Сертифікат: https://drive.google.com/file/d/1Ch3LgFkjAkreSHmiKgt1gNDgewbGUrtl/view?usp=sharing
- Сертифікат про здобуття знань і практичних навичок щодо впровадження теми інклюзивності в освітній процес «Перший український урок про інклюзивність». Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕДЮКЕЙШНАЛ ЕРА». 6 академічних годин (0,2 кредиту ЄКТС), 15.01.2025 р. https://drive.google.com/file/d/1lWz6_3BhMYJ1e8PeV0rC7fVSi452HU3W/view?usp=sharing
- Семінар «Модернізація освітнього процесу за допомогою штучного інтелекту: трансформація цифрового навчального середовища для загальної середньої освіти». Номер сертифікату: 00037098. Дата видачі: 05.08.2024. Обсяг: 5 год. (0.2 кредит ЄКТС). Сертифікат: https://drive.google.com/file/d/1AwaLYcABMHnUbl7AZYc6ALadvbACtYvp/view?usp=sharing
Організація анімаційної діяльності
Інноваційні технології в туристичному бізнесі
Організація економподорожей
Організація власного ресторану
Велнес туризм
Кандидатська дисертація на тему «Геоекологічний моніторинг Карпатського регіону України як основа раціонального природокористування», 2006 рік. Автореферат
Облікові записи в наукометричних базах даних:
ORCID: orcid.org/0000-0001-5387-1510
Web of Science ID: K-8444-2017
Участь в проектах:
1. Учасник міжнародного проекту ERASMUS+ 620395-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-SUPPA EU-EaP Futbre avenues: boosting joint initiatives of academia and civil society in Ukraine Сертифікат
2.Участь у міжнародному проекті «Валоризація культурно-історичної спадщини через розвиток і промоцію Карпатського культурного шляху" HUSKROUA/1901/3/1/0005, 2021-2023. Наказ ІФНТУНГ №264 від 15.09.22
3. Учасник проекту з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge” від UGEN на тему “Сучасний викладач”. World cafe на тему: “Сучасний студент: навички, вміння та знання”. 12 ак.год. 27-29 лютого 2024 р. Сертифікат № 4.
Керівництво:
1) Робота у складі журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2021-2022 н.р. 26.02.2022 р. Відділення наук про Землю, наказ № 84 від 22.02.2022 р. https://drive.google.com/file/d/1-kBJSwmRQUd8EWx_tbmiGJ8omUUNtG7k/view?usp=sharing
2) - Величко А.10 кл, Болехівський В. 11 кл – ІІ місце ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії,
- Григораш О.10 клас – ІІІ місце ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії
- Величко А. 10 кл. - ІІІ місце ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії - 2023 рік
3) І місце в ІV етапі олімпіади з географії (Баран В.В., ліцеїст ФТЛ, 9 клас, 2024 р.)
ІІІ місце в ІІІ етапі олімпіади з економіки (Сольчаник В.Г., Величко А.І., ФТЛ, 11 клас, 2024 р.)
4) III місце в III етапі олімпіади з економіки (Баран В.В., ліцеїст ФТЛ, 10 клас, 2025 р.)
І місце в ІІІ етапі олімпіади з географії (Баран В.В., ліцеїст ФТЛ, 10 клас, 2025 р.)
Публікації в наукометричних виданнях :
1. ECOLOGICAL AND MONITORING STUDIES OF OIL PRODUCTION TERRITORIES AND POSSIBILITY OF THEIR USE IN RECREATION. N. Pobihun, Y. Korobeinykova, O. Pobihun and I. Iuras/Publisher: European Association of Geoscientists & Engineers. Conference Proceedings, Monitoring 2019, Kyiv, Nov 2019, Volume 2019, p. 1-5. Scopus. DOI: https://doi.org/10.3997/2214-4609.201903183
2. .Mandryk O M, Moskalchuk N R, Arkhypova L M, Pryhodko M M and Pobigun O V. Research quantitative indicators of the potential of solar energy in the Carpathian region of Ukraine. IOP Conf. Series: Materials Science and Engineering. 749 (2020). DOI: 10.1088/1757-899X/749/1/012033 (Scopus)
3. Oleh Mandryk, Nataliia Moskalchuk Liudmyla Arkhypova, Mykola Prykhodko and Olena Pobigun. Prospects of environmentally safe use of renewable energy sources in the sustainable tourism development of the Carpathian region of Ukraine. E3S Web Conf. 166 (2020) DOI: 10.1051/e3sconf/202016604005 (Scopus)
4. Geography of visitors to the historical and cultural heritage of the Carpathian region and prospects for the growth of tourist flows. Liudmyla M. Arkhypova1, Yaroslava Korobeynikova1, Sofia Kachala1, Igor Vinnychenko2 Olena Pobigun1, Victoria I.Hryniuk1 . Journ. Geol. Geograph. Geoecology, 31(2), 199–210 (2022) https://doi.org/10.15421/112219 Web of science
https://geology-dnu.dp.ua/index.php/GG/article/view/907 посилання на статтю
5. Olena Pobihun, Yaroslava Korobeinykova, Olha Nykodiuk and Andriy Melnyk. Mechanisms for ensuring the environmental safety of tourist destinations. Published online: 30 June 2021 DOI: https://doi.org/10.1051/e3sconf/202128009015. Scopus
6. Geography of visitors to the historical and cultural heritage of the Carpathian region and prospects for the growth of tourist flows. Liudmyla M. Arkhypova1, Yaroslava Korobeynikova1, Sofia Kachala1, Igor Vinnychenko2 Olena Pobigun1, Victoria I.Hryniuk1 . Journ. Geol. Geograph. Geoecology, 31(2), 199–210 (2022) https://doi.org/10.15421/112219 Web of science
7. Melnyk A., Melnyk N., Korobeinykova Y., Pobigun O., Ierko I. (2022): Position of Spain in the global tourism market: its competitive capacity and priorities. Sport i Turystyka. Środkowoeuropejskie Czasopismo Naukowe, vol. 5, no. 4, pp. 135–148. https://doi.org/10.16926/sit.2022.04.08 (Scopus)
8. Hryniuk, V., Arkhypova, L., Kachala, S., Korobeynikova, Y., Pobigun, O., & Pokolodna, M. (2023). Assessment of the attractiveness of material objects of the historical and cultural heritage of the Carpathian region. Journal of Geology, Geography and Geoecology, 32(2), 266-275. https://doi.org/https://doi.org/10.15421/112325 (Scopus)
9. Problems of the development of cultural tourism in the Carpathian region: the vision of consumers and service providers. L M Arkhypova, Y S Korobeinykova, V I Hryniuk, S V Kachala and O V Pobigun. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, Volume 1254, 4th International Conference on Sustainable Futures: Environmental, Technological, Social and Economic Matters (ICSF-2023) 22/05/2023 - 26/05/2023 Kryvyi Rih, Ukraine Citation L M Arkhypova et al 2023 IOP Conf. Ser.: Earth Environ. Sci. 1254 012080. DOI 10.1088/1755-1315/1254/1/012080
10. S. Kachala, L. Arkhypova, V. Hryniuk, Y. Korobeynikova and O. Pobigun. Consultative and Methodical Support of Recreational Resource Use in the Carpathian Region. 17th International Conference Monitoring of Geological Processes and Ecological Condition of the Environment, 7-10 Nov 2023, European Association of Geoscientists & Engineers, Kyiv, Volume 2023, p.1-5. DOI: https://doi.org/10.3997/2214-4609.2023520116. Scopus
Публікації у фахових виданнях за кордоном і в Україні:
1. Oleg MANDRYK, Liudmyla ARKHYPOVA, Olena POBIGUN, Nataliia LATSYK. THE ESTABLISHMENT OF LOCAL ENERGY SOURCE AS THE ELEMENT OF TOURIST INFRASTRUCTURE IN CERTAIN CARPATHIAN REGIONS /JOURNAL OF NEW TECHNOLOGIES IN ENVIRONMENTAL SCIENCE. Kielce University of Technology, www.jntes.tu.kielce.pl. ISSN 2544-7017 - No. 2, Vol. 2, 2018, р. 98-106.
2. Побігун О.В. Категоризація садиб сільського зеленого туризму Івано-Франківської області як напрям екологізації туристичної діяльності/ Науково-технічний журнал «Екологічна безпека та збалансоване ресурсокористання», Івано-Франківськ, ІФНТУНГ, № 1 (17), 2018 р., с.104-113. Режим доступу: http://194.44.112.14:8080/lib2web/DocDescription?doc_id=450475
3. Olena V. POBIGUN Iuliia I. IURAS. ANALYSIS OF THE EFFECTS OF RENEWABLE ENERGY SOURCES WITHIN TOURIST DESTINATIONS. /JOURNAL OF NEW TECHNOLOGIES IN ENVIRONMENTAL SCIENCE. Kielce University of Technology, www.jntes.tu.kielce.pl. ISSN 2544-7017 - No. 1, Vol. 3, 2019, р.36-43
4. O.Mandryk, L.Arkhypova, O.Pobigun,N.Latsyk.. Factors of spatial constraints and opportunities in the Carpathian region of ukraine for renewable energy projects/Науково-технічний журнал «Екологічна безпека та збалансоване ресурсокористання», Івано-Франківськ, ІФНТУНГ, № 2 (18), 2018 р., с.50-58. Режим доступу: http://194.44.112.14:8080/lib2web/DocDescription?doc_id=454799
5. Побігун О.В. ПРОГРАМА МОНІТОРИНГУ ВПЛИВІВ НЕТРАДИЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ У ТУРИСТИЧНИХ ЗОНАХ/ Науково-технічний журнал «Екологічна безпека та збалансоване ресурсокористання», Івано-Франківськ, ІФНТУНГ, № 2 (20), 2019 р.,с.127-135 . Режим доступу: http://194.44.112.14:8080/lib2web/DocDescription?doc_id=460614
6. Ярослава КОРОБЕЙНИКОВА, Олена ПОБІГУН. ПРОБЛЕМИ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОЇ ТА МУЗЕЙНОЇ СПАДЩИНИ В ТУРИЗМІ (НА ПРИКЛАДІ ІВАНОФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ).Scientific Notes Ternopil National Volodymyr Hnatyuk Pedagogical University. Series: Geography. - Ternopil: SMP "Tayp". – № 2 (Issue 51). – 2021. – p.128-139.
7. Коробейникова Я.С., Побігун О.В. Антикризовий менеджмент у сфері готельного-ресторанного бізнесу в умовах пандемії Covid – 19. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (серія «Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості»". № 1 (25), 2022. С.172-182. https://doi.org/10.31471/2409-0948-2022-1(25)-172-182
8. ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНЕ ПАРТНЕРСТВО ЯК ОСНОВНА УМОВА РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ НА ЗАКАРПАТТІ Г. П. ЩУКА, М. З. ПАСКА, О. В. ПОБІГУН/ Вісник Херсонського національного технічного університету № 4(87) (2023): DOI: https://doi.org/10.35546/kntu2078-4481.2023.4
9. Побігун О.В., Щука Г.П., Макаренко А.Л. Можливості бізнесу смарт кав’ярні як інноваційного тренду розвитку ресторанного господарства. Науковий вісник Ужгородського Університету 2024. Серія Економіка. Випуск 2(64) https://doi.org/10.24144/2409-6857.2024.2(64).84-90
Свідоцтва про реєстрацію права на твір:
1. Свідоцтво про реєстрацію права на твір №115421 (2022 р.)
2. Свідоцтво про реєстрацію права на твір №115422 (2022 р.)
3. Свідоцтво про реєстрацію права на твір № 125454 (2024 р.)
Навчально-методичні праці:
1. Побігун, О. В. Екотуризм [Текст] : конспект лекцій / О. В. Побігун. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2020. – 51 с. Режим доступу: https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=460114
2 Побігун, О. В. Інформаційні технології в туризмі [Текст] : метод. вказівки для самост. вивчення дисципліни / О. В. Побігун. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2020. – 36 с. Режим доступу: https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=460115
3 Інноваційні технології в туристичному бізнесі: методичні вказівки для самостійного вивчення дисципліни. – Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2023. – 13 с. Режим доступу: https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=474880
4 Інноваційні технології в туристичному бізнесі: методичні вказівки до виконання курсового проекту. – Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2023. – 10 с. Режим доступу: https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=474879
5 Інноваційні технології в туристичному бізнесі: методичні вказівки для виконання лабораторних робіт. – Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2023. – 36 с. Режим доступу: https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=474878
6 Стратегія сталого розвитку в туристичному бізнесі: методичні вказівки для виконання практичних робіт. – Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2023. – 9 с. Режим доступу: https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=474882
7 Стратегія сталого розвитку в туристичному бізнесі: методичні вказівки для самостійного вивчення дисципліни. – Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2023. – 19 с. Режим доступу:https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=474881
8 Коробейникова Я.С., Побігун О.В., Архипова Л.М. Магістерська робота. Методичні вказівки.Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2024. 45 с. https://search.library.nung.edu.ua/DocSearchResult
9 Коробейникова Я.С., Побігун О.В. Методичні вказівки до виконання бакалаврських робіт. Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2024. 52 с. https://search.library.nung.edu.ua/DocSearchResult
Сертифікати електронних курсів:
1) Сертифікат електронного курсу «Інноваційні технології в туризмі» № 000039 від 01.06.2017 р. https://drive.google.com/file/d/1RQRITT9xO3XP7PadNMOiSsqiylKm1NDj/view?usp=sharing
2) Сертифікат електронного курсу «Ландшафтознавство та заповідна справа. Модуль «Ландшафтознавство»» № 000130 від 13.12.2019 р. https://drive.google.com/file/d/1bYxexQ2mHZ3HLEa-9ohChk7EaWWul8kp/view?usp=sharing
3) Сертифікат електронного курсу «Ландшафтознавство та заповідна справа. Модуль «Заповідна справа»» № 000129 від 13.12.2019 р https://drive.google.com/file/d/1-TGpbgTFVvm7Ea_pLLWxYCVdKD4cJebM/view?usp=sharing
4) Сертифікат електронного курсу "Екотуризм" № 000178 від 30.06.2021 р. https://drive.google.com/file/d/1ZYpTHIWbe-VVSxCNOzCZ9zSkz_cf6zDu/view?usp=sharing
Матеріали конференцій, в т.ч. публікації зі студентами:
1) Дехтяр Ю., Побігун О.В. АНАЛІЗ ФОЛЬКЛОРНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ГУЦУЛІВ ЯК СКЛАДОВА ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ. Збірник наук.пр. LІV Міжнародної науково-практичної iнтернет-конференції «Інновації науки ХХІ». м. Київ, 2 листопада 2020 року. – с.133-138. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1dWeaNzOkqeJ0yg6sLsqyPWHnDeHNrdkJ/view?usp=sharing
2) Побігун О.В. Інноваційні соціально та культурно орієнтовані рішення для розвитку туризму в ОТГ (на прикладі Будинку Просвіти Коршівської ОТГ) / Прикладні науково-технічні дослідження : матеріали ІV міжнар. Наук.-прак. Конф., 1–3 квіт. 2020 р., м. Івано-Франківськ. – Академія технічних наук України. Івано-Франківськ : ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», 2020. – Т. 1, 29-30 с. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1h6oTEe1oFcBwm2F05xxCU_0unoV0ObIy/view?usp=sharing
3) Гузій А. АНАЛІЗ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЯК СКЛАДОВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ТУРИЗМУАКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ/ Матеріали Всеукраїнської конференції студентів та викладачів закладів вищої та фахової передвищої освіти, травень 2020 р. Тези доповідей учасників конференції. – Маріуполь: ВСП «Маріупольський фаховий коледж ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», 2020 р. – 324-326 с. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1qZi50c1KFVm4gbO1h73TwMzm54L-Klm4/view?usp=sharing
4) Мандибур В.С., Побігун О.В. ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ / Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернетконф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2021. - с.98-101. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1GSymtzHmGRLhj7eCgJKBThT7Alyttt21/view?usp=sharing
5) Побігун О.В., Плугатор О.М. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА В УКРАЇНІ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ COVID – 19 (НА ПРИКЛАДІ ГОТЕЛЮ RADISSON BLU RESORT BUKOVEL)/ Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернетконф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2021. - с.333-334. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1UAqIE3Hi5_slJu6zlPV4xiPC1xFS9tOH/view?usp=sharing
6) Вікторія Савчук, Олена Побігун. ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В РЕАЛІЯХ СЬОГОДЕННЯ. Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України», ПНУ, 6 грудня 2022 року, с.218-222.
7) Савчук В.І., Побігун О.В. Інноваційне підприємництво в аграрній сфері, індустрії гостинності та торгівлі в теперішніх реалія. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2022 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – Електронні текстові дані. – Харків, 2022. – С.52-54
8) Побігун Н.С., Побігун О.В. Менеджмент психологічного туризму – виклики сьогодення. Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельноресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науковопрактичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р. [Електронний ресурс] : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В. М. Зайцевої ; Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. – с.505-509.
9) Романенчук В.Р., Побігун О.В. Використання інфографіки в ресторанному господарстві. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс]: тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – Електрон. дані. – Харків, 2023. С.410-411.
10) Побігун О.В. Вплив фoрм психoлoгiчнoгo туризму нa психoемoцiйний стaн учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану. Всеукраїнська науково-практична конференція «ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ
СУЧАСНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ», 28-29 листопада 2023 р. Сертифікат
11) Побігун О.В., Давидяк Д.В. Напрями переробки кавової гущі. Міжнародна науково-практична інтернет-конференція "Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу"/ International Scientific Practical Internet Conference "Innovative technologies and implementation of the Zero-waste concept in food technologies and restaurant, hotel and tourism business". 4-5 грудня 2023 р., м. Полтава / December 4 - 5, 2023. Poltava, Ukraine, с.264-266
http://www.thvrg.puet.edu.ua/files/conf-puet23.pdf
12) Побігун О.В. Вплив фoрм психoлoгiчнoгo туризму нa психoемoцiйний стaн учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану. Тенденції та перспективи розвитку сучасної освіти в Україні: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (28-29 листопада 2023 року, м. Херсон)/за ред. С.О. Моїсеєва, О.В. Стребної. Херсон: КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», 2023. с.240-242. https://drive.google.com/file/d/1meBNBSRtHqQr2JUXcH4XpHOFaPa7Za1/vie Сертифікат
13) Побігун Н., Побігун О. Менеджмент інноваційних проектів в ресторанному господарстві. Зб. Матер. Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів «Стан та перспективи розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи», Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харків, 22 травня 2024 року. С.47-48. https://drive.google.com/file/d/1vTyGsshVgkOMTuWg__ddUbp6f2milAL8/view?usp=sharing
14) Тимошинець В.Р., Побігун О.В. Інформаційне та інноваційне забезпечення розвитку гірського туризму. Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. С. 439-442. https://drive.google.com/file/d/1p5XcHKgOINi_-zso7gpXAydL8YkBQTvz/view?usp=sharing
15) Тимошинець В.Р., Побігун О.В. Інформаційне та інноваційне забезпечення розвитку гірського туризму. Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. С. 439-442. https://drive.google.com/file/d/1p5XcHKgOINi_-zso7gpXAydL8YkBQTvz/view?usp=sharing
16) Побігун О.В., Макаренко А.Л. Аналіз впливу біорізноманіття Івано-Франківщини на розвиток оздоровчого туризму. IV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРИРОДНИЧІ НАУКИ ТА ОСВІТА: СУЧАСНИЙ СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ» до 220-ї річниці з дня заснування університету. Харків, 7-8 листопада 2024 року. Сертифікат: https://drive.google.com/file/d/1Pz3Dg4L3pKtAg31a-lSpBd0qBdaDLOq8/view?usp=sharing
17) Щипка М.Д., Побігун О.В. Зміна клімату: Виклики та Рішення. Тези Всеукраїнської наукової конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених «Екологічна безпека та раціональне природокористування» 14 листопада 2024 року. Житомир : Житомирська політехніка, 2024. С.193-194. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1AVNRxDXPeV_JbuSpmonjdolriwCFFOEF/view?usp=sharing
18) Ткачук Р.М., Побігун О.В. Діджиталізація в сфері кав’ярного бізнесу. Зб. тез доповідей II Міжнародної наук.-практ. конф. «Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України» (26-27 листопада 2024 року, м. Харків). Частина 2. Харків: Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т», 2024. С.277-279. Режим доступу: https://web.kpi.kharkov.ua/tourism/confere2024/
https://drive.google.com/file/d/1h5GlOv43yGiv6-RSIoynlyHWulnkqbiW/view?usp=sharing
19) Тимошинець В.Р., Побігун О.В. Вплив соціально-економічних факторів країни на розвиток гірського туризму. Наука і молодь у ХХІ сторіччі : збірник матеріалів Х Міжнародної молодіжної науково-практичної інтернетконференції (м. Полтава, 28 листопада 2024 року). – Полтава : ПУЕТ, 2025. – с. 848-851. https://puet.edu.ua/wp-content/uploads/2025/01/nauka-i-molod_2024.pdf Сертифікат: https://drive.google.com/file/d/1ps17pVJSjLlljAw-n_QY7PBh-KsZr6Po/view?usp=sharing
вул. Карпатська, 15, корпус 5, 4 поверх,
кафедра туризму, рекреації та регіонального розвитку
тел. +380342721203
olena.pobihun@nung.edu.ua