ЗУСТРІЧ ПУКІША А.В. З МАГІСТРАМИ ТА АСПІРАНТАМИ

 

 

12 квітня 2024 року відбулась онлайн лекція д.т.н. Арсена Пукіша – начальника служби охорони довкілля і моніторингових досліджень ПАТ «Укрнафта» для магістрів і аспірантів спеціальності 101 «Екологія» спеціальностей 101 «Екологія».

Арсен Пукіш ознайомив здобувачів з методикою проведення наукових досліджень та представлення результатів експериментальних досліджень, пояснив правила пошуку та обробки інформаційних джерел, вимоги до написання дисертаційної роботи, зупинившись більш детально на кожному з розділів, навів практичні приклади роботи з нормативними документами, акцентував увагу на сучасних проблемах законодавства та дозвільно-ліцензійної діяльності, пояснив на прикладах нафтогазових об’єктів Карпатського регіону причини виникнення екологічних проблем НГК та напрямки їх подолання. Дані питання є актуальними в рамках вивчення дисциплін «Надзвичайні ситуації в нафтогазовій галузі», «Методологія та організація наукових досліджень» і «Сучасні екологічні проблеми нафтогазової галузі», а також для організації та проведення власних наукових досліджень, підготовки магістерської та дисертаційної роботи.

Онлайн лекція є важливим кроком формування навичок науковця та фахових компетентностей, перспектив подальшого розвитку здобувача як фахівця і науковця, наочно показала магістрам можливі напрямки навчання в аспірантурі.

Зустріч організована за ініціатив гарантів ОПП «Екологія» підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти к.т.н., доцента Марії Орфанової та ОНП «Екологія» підготовки здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти д.т.н., професора Олега Мандрика.

 

 

  • ЗУСТРІЧ ПУКІША А.В. З МАГІСТРАМИ ТА АСПІРАНТАМИ
  • ЗУСТРІЧ ПУКІША А.В. З МАГІСТРАМИ ТА АСПІРАНТАМИ
  • ЗУСТРІЧ ПУКІША А.В. З МАГІСТРАМИ ТА АСПІРАНТАМИ
  • ЗУСТРІЧ ПУКІША А.В. З МАГІСТРАМИ ТА АСПІРАНТАМИ