Зустріч "Планування науково-дослідної траєкторії молодого науковця"

Про можливості науково-дослідного кар’єрного шляху та планування кроків для його реалізації дізналися студенти-магістри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу під час тематичної зустрічі «Планування науково-дослідної траєкторії молодого науковця». Захід відбувся за організації Ради молодих вчених та відділу аспірантури і докторантури  університету.

Основна мета такої зустрічі, за словами організаторів, - надихнути студентів магістратури надалі займатися наукою, популяризувати цю сферу, вступати в аспірантуру та запевнити, що це дійсно перспективна й потрібна діяльність.

Розпочав захід проректор з наукової роботи, професор Ігор Чудик. У своєму вітальному слові він подякував молодим ученим, які стоять на захисті наукового фронту України в найскладніший період й наголосив, що наукова молодь повинна стати драйвером повоєнного відновлення нашої країни. І саме з інтелектуальних молодих людей формується основа успішної науки та міцної держави.

Про те, з чого починається шлях науковця розповіла учасникам семінару олова Ради молодих учених ІФНТУНГ, професор кафедри технології захисту навколишнього середовища Теодозія Яцишин.

З умовами вступу в аспірантуру ознайомив студентів-магістрів завідувач відділу аспірантури і докторантури, доцент кафедри прикладної математики Василь Процюк.

Власним досвідом навчання в аспірантурі поділилися аспірант Володимир Чупа та кандидатка технічних наук Вікторія Гринюк. Вони розповіли як поєднувати науку, певні життєві стратегії та кар’єру, а також про  переваги, які відкриваються перед молодими науковцями.

Впродовж зустрічі студенти мали можливість поспілкуватися на актуальні теми, дізнатись більше про навчання в аспірантурі, говорили про проєктну діяльність та можливості, які вона відкриває перед науковцем тощо.

Організатори заходу наголосили, що готові надати необхідну підтримку, якої потребує кожен, хто став на шлях науки.

Запис зустрічі доступний за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1PVOEPWi-Q3CHPWsssaj0B0wCiBkkB9rD/view?usp=sharing

  • РМВ
  •  РМВ
  •  РМВ
  • РМВ
  • РМВ