Знайти баланс, щоб не втратити країну, економіку, освіту

На Промприлад. Реновація днями відбулась панельна дискусія «Поточні виклики на ринку праці України». Серед спікерів заходу – президент Київської школи економіки (KSE) та член Наглядової ради ДК «Укроборонпром»Тимофій МИЛОВАНОВ та ректор Івано-Франківського національного технічого університету Ігор ЧУДИК.

На заході піднімали актуальні та гострі питання, зокрема й те, мобілізація суттєво впливає на ринок праці в Україні, і цю проблему не варто замовчувати.

Тимофій МИЛОВАНОВ привернув увагу до браку кадрів на підприємствах військової галузі та їх потреби у кваліфікованих інженерних фахівцях та працівниках робітничих професій. Він також наголосив, що питання оборони – стратегічне для країни. Як і освіти – бо без неї люди продовжуватимуть виїжджати закордон.   

«Покращення ситуації на ринку праці  вимагає більшої освіченості і омолодження працівників», - вважає ректор ІФНТУНГ Ігор ЧУДИК. Виступаючи на панельній дискусії, очільник університету підкреслив, що бізнес може стимулювати своїх працівників розвиватися в освіті – це допоможе їм стати більш професійними та водночас наразі відтермінує їх мобілізацію. Адже вже цього року на вступній компанії і університеті лідирують серед вступників інженерні спеціальності. Він закликав здавати НМТ та здобувати вищу освіту.

«Якщо не знайти баланс між воюючою країною і працюючою економікою – втратимо все», – підсумував ректор ІФНТУНГ.

 

  • 1
  • 2
  • 3
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця