Збереження довкілля – за екологічно свідомою молоддю

23-24 листопада 2023 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась регіональна конференція –  «МОЛОДІЖНИЙ ЕКОГЕОФОРУМ – 2023».

Науковий молодіжний захід, який  вже кілька років поспіль залучає до дослідження та обговорення важливих екологічних проблем учнівську молодь, студентів,1 магістрантів та аспірантів, відбувся за організації  Факультету природничих наук  та Ради молодих вчених ІФНТУНГ,  Донбаської національної академії будівництва і архітектури  та Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

2Конференція має на меті об’єднати перспективну молодь, яка цікавиться   науковими дослідженнями у сфері збереження навколишнього середовища, та виховувати екологічно свідому молодь.

У роботі конференції взяли участь 126 учасників – учні, студенти та аспіранти закладів освіти м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області та Донбасу.

Серед тематичних напрямів роботи ЕКОГЕОФОРУМУ – 2023:

Секція 1 – Екологія та захист навколишнього середовища (загальна кількість учасників – 95);

Секція 2 – Науки про Землю (загальна кількість учасників – 31).

Результати власних досліджень представили 19 учнів 8-9 класів,  31 учень 10-11 класів, 23 бакалаври, 7 магістрів й 4 аспіранти. У4 доповідях учасники розкрили актуальні екологічні проблеми Карпатського регіону, забруднення довкілля відходами, підняли питання розвитку туристичної екосфери та геотуризму, розглянули розвиток геологічних процесів в Карпатах, використання мінералів і гірських 3порід у побуті та промисловості, підземних вод.

У рамках конференції для учнів 5-7 класів відбувся он-лайн конкурс тематичного рисунку, в якому взяли участь 42 учня. Рисунки охопили різні напрями : «Екологічні проблеми рідного краю», «Екологічні проблеми та наслідки війни в Україні», «Івано-Франківщина – край для туризму», «Місце Землі у космічному просторі, внутрішня будова Землі,  форми рельєфу Землі», «Кристали відомих мінералів», «Карпати та їх будова, гірські породи, мінерально-сировинні ресурси».

Кращі наукові роботи та рисунки були відзначені. Переможці були визначені у кожній секції та конкурсі рисунків.

Вітаємо переможців конференції та бажаємо всім учасникам подальших успіхів, креативних ідей, нових звершень і впевнено йти до перемог!

Докладніша інформація за посиланням: https://nung.edu.ua/department/ekoheoforum

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8