Єдині, щоб розвивати університет

Нині Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, перегорнувши ще одну сторінку своєї піввікової історії, виходить на новий етап розвитку. Цей процес неможливий без студентів. Усвідомлюючи важливість підтримки студентства в формуванні стратегії розвитку університету, одним із перших кроків новообраного ректора ІФНТУНГ, професора Ігоря Івановича Чудика стала зустріч зі студентським самоврядуванням – Профспілкою студентів і Студентським парламентом.    

1Очільник університету переконаний, що для того, аби між адміністрацією й студентами була ефективна комунікація, яка приносить результат,  важливо бачити одне одного, чути, підтримувати, розуміти й конструктивно працювати: «Сьогодні ініціював цю зустріч, щоб ми з вами розпочали спільну  динамічну співпрацю, спрямовану на розвиток університету, нового університету. Я в це вірю, вірю в майбутнє нашого університету, знаю і пам’ятаю, що він мені дав і хочу, щоб саме з нашого ЗВО у вас розпочався успішний кар’єрний шлях! Я дякую, що ви сьогодні всі тут зібралися, для мене надзвичайно важливо познайомитися з вами, побачити кожного для того, аби ми спільно крок за кроком могли будувати наше майбутнє, враховуючи вашу активну позицію, ідею, думку. Окрім того, що я ректор, я ваш уважний слухач і буду старатися зрозуміти потреби та сприяти вирішенню проблем».

Також Ігор Іванович наголосив, що формат таких зустрічей потрібний і важливий для з'ясування й вирішення поточних питань студентського життя, тому запропонував проводити такі заходи мінімум один раз на квартал. Так студенти зможуть прямо до керівництва доносити свої потреби, проявляти ініціативи, ділитися пропозиціями та ідеями.

1Так, вибудовуючи пріоритети на наступні роки, ректор обговорив зі студентським активом низку ідей, які потребують першочергового вирішення й матимуть вплив на якість навчального процесу, проживання, творчого зростання, спортивних успіхів тощо. Зокрема обговорювалися питання створення студентського простору із залученням підтримки галузевих компаній, відновлення роботи Центру культури та дозвілля, ремонт гуртожитків, спортивних залів, облагородження території між гуртожитками, відновлення деяких спортивних гуртків, а також студентську футбольну команду «Факел», яка колись вигравала чемпіонати Європи. Серед інших питань – вдосконалення роботи навчального відділу.

Загалом за майже дві години інтенсивного спілкування, ректор відповів на питання студентів, обговорили актуальні проблеми й домовилися про планування спільної роботи та наступні зустрічі.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4