Яких реформ потребує вища освіта?

31 жовтня у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Позиція Галичини» (ОТБ Галичина) про можливі реформи у сфері вищої школи говорили ректори, проректори, відомі освітяни Прикарпаття. Серед них – ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик, ректор1 Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський, проректор із методичної роботи Університету Короля Данила Ярослав Штанько та український державний та освітній діяч, перший директор Української гімназії № 1 в Івано-Франківську Зіновій Береговський.

Питання трансформації вищої освіти сфокусувались довкола проєкту закону, який Міністерство освіти України нещодавно винесло на обговорення. Суттєві зміни торкнуться правил вступу та навчання в університетах, а також майбутнього працевлаштування випускників.

Предметна розмова складалась щодо проведення необхідних реформ та їх наслідків, які можуть мати місце при ухваленні цього закону. Спікери одностайні у своїй думці, що кількість ЗВО повинна перейти у якість. А ще – що ІФНТУНГ – унікальний університет в Україні, який повинен випускати висококваліфіковану інженерну еліту.

Дивіться повну версію програми:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4