Якість підготовки фахівців-електроенергетиків – у пріоритеті

Сьогодні між  Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Відокремленим підрозділом ДТЕК Бурштинська ТЕС було підписано договір про співпрацю. Делегацію ІФНТУНГ у складі директора Інституту  архітектури, будівництва та енергетики Мирослава Мазура та завідувача кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки (ЕЕМ) Петра Курляка, очолив ректор Ігор Чудик.1

Договір про співпрацю укладено з метою підвищення ефективності наукових досліджень, впровадження їх у виробництво та 2вдосконалення якості підготовки фахівців першого та другого рівнів вищої освіти за спеціальністю  141 - «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

В умовах російської агресії проти України та варварським нищення агресором енергетичної інфраструктури країни питання навчання фахівців з електроенергетики для відновлення, відбудови та ефективної експлуатації енергетичних об’єктів держави сьогодні, як ніколи, на часі. Тож підписанти  Договору – ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик та директор Відокремленого підрозділу ДТЕК Бурштинська ТЕС Вадим Сімаков, погодили взаємні зобов’язання, серед яких, зокрема, узгоджено, що підприємство, яке є стейкхолдером відповідної ОПП, вносить пропозиції щодо змін та удосконалення освітньо-професійних програм та навчальних планів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» з метою підвищення ефективності підготовки фахівців електроенергетичної галузі.3

Крім того, підприємство бере участь у вирішення питань працевлаштування випускників університету на вакантні місця, сприяє навчанню та підвищенню кваліфікації працівників самого підприємства на дуальній, заочній та післядипломній формі освіти. І ще одна важлива деталь Договору: організація забезпечує проходження виробничої практики студентам спеціальності 141 згідно з укладеними договорами.

Співпраця обіцяє бути взаємовигідною. Адже для кожного енергетичного підприємства України отримати кваліфіковані кадри просто зі студентської лави – у пріоритеті.

 

  • 1
  • 2