Вишиванок краса дивовижна

Всесвітній день вишиванки 2022 року випадає на 19 травня. Головний сенс свята – підтримати споконвічну традицію українців носити вишиванки.

Історія вишивки на теренах України має не одну тисячу років. Для кожного українського регіону характерні свої особливості вишивки. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Сьогодні елементи української вишиванки використовують у своїх колекціях визнані у світі модельєри та модні доми.

В Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок. Недарма цьогорічний День вишиванки об’єднує гасло «Вишиванка – духовна броня українців».

До Всесвітнього дня вишиванки університетська спільнота за організації та участі Центру культури і дозвілля студентів, Профспілки студентів та Фізико-технічного ліцею взяла участь у флешмобі «Вишиванок краса дивовижна». А ще запальним відео з вишиванками поділився Студентський парламент. Презентація вишиванок учасників є яскравим свідченням, що вона була  і залишається  одним з головних модних трендів не лише України, але й світу. 

Вітаємо всіх з Днем вишиванки! Бажаємо щастя, міцного здоров'я і миру! Нехай рідна земля нас захищає, охороняє від усіх бід і неприємностей, а головне – надає сил, натхнення на нові досягнення!