Вища освіта попри війну

Вища освіта, як всі інші сфери, переживає зараз складний період. Повномасштабна війна стала величезним викликом для освітньої галузі, з’явились нові фактори впливу, до яких освіту ніхто не готував. Але, попри всі страшні виклики, ракетні обстріли, бомбардування, людські трагедії, вища освіта в нашій державі існує та розвивається. 

1Щоб і надалі працювати, покращувати якість, будувати плани, окреслювати перспективи, потрібно співпрацювати, ділитися ідеями та досвідом заходів із забезпечення якості освіти, бо будь-які виклики та проблеми можна подолати лише консолідованими силами усіх зацікавлених сторін. Так, 9 червня відбувся регіональний вебінар «Кращі практики подолання викликів воєнного часу в процесі зовнішнього оцінювання якості вищої освіти». Захід організувало Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) для гарантів освітніх програм закладів вищої освіти (ЗВО) Івано-Франківської області та Херсонського державного університету, що тимчасово базується в Івано-Франківську через повномасштабне вторгнення росії на територію України.

2Модерував семінар, а також привітав учасників від університетів Івано-Франківщини проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ), тренер НАЗЯВО, професор Максим Карпаш. Спікерами заходу виступили: Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко, його заступники Іван Назаров і Олена Єременко, а також керівниця відділу акредитацій освітніх програм Ганна Денискіна.

Під час вебінару представники НАЗЯВО окреслили  головні виклики поточної ситуації в Україні, розповіли що саме змінила війна у роботі інституції зараз. У процесі заходу учасники обговорили актуальність функціонування внутрішніх систем забезпечення якості в умовах воєнного стану, висвітлення та оцінювання інституційних критеріїв у процесі акредитації освітніх програм. Також проаналізували нормативне регулювання акредитаційних процесів в умовах воєнного стану та надали корисні поради учасникам щодо коректного оформлення відомостей самооцінювання.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4