Викладачка ІАБЕ виграла грант мобільності за програмою Дім Європи

Дім Європи – це програма для українців, які продовжують творити неможливе навіть в умовах війни. Вона фінансується ЄС і сприяє професійному та творчому обміну між українцями та їхніми колегами в країнах Європейського Союзу та Великобританії. Програма фокусується на різних професійних сферах: культура та креативні індустрії, освіта та робота з молоддю, соціальне підприємництво та медіа, а реалізується Goethe-Institut Україна.

Енергійна й творча викладачка – доц. кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки ІАБЕ Надія ГАБЛЬОВСЬКА, зацікавилась низкою  грантів мобільності програми, що передбачають можливості для творчості та професійного обміну. Вирішила спробувати власні сили – і …виграла.

В рамках отриманого гранту заплановано на базі Сілезького технологічного університету лабораторні дослідження з розробки та вивчення нових матеріалів для контактів в автоматичних вимикачах з бездуговою комутацією струму. «Лабораторії цього університету оснащені новітнім обладнанням. А кваліфікований персонал, що працює на цьому обладнанні має знання, які доцільно переймати для  професійного розвитку як викладача, так і науковця ІФНТУНГ», - вважає Надія ГАБЛЬОВСЬКА

Більше того, працівники науково-навчальної лабораторії нанотехнологій та лабораторії матеріалознавства механіко-технологічного факультету Сілезького технологічного університету  вже ведуть наукові дослідження в області створення нових матеріалів та дослідження їх властивостей та характеристик. Також було отримано згоду від лабораторії дослідження матеріалів факультету машинобудування Сілезького технологічного університету в м. Ґлівіце (Польща)  про надання консультаційної та технічної підтримки запропонованого проекту та створення умов для проведення спільного лабораторного дослідження.

Викладачка матиме можливість випробувати запропонований нею склад контактного матеріалу в лабораторії структурного аналізу університету. Ці лабораторні випробування включають металографічний аналіз, дослідження хімічних і фізичних властивостей через зміни температури.

Проєкт триватиме з 11 до 24 березня цього року, а результати випробувань будуть представлені на конференції «XVI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2024» (21.03-24.03.2024).

Бажаємо нашій викладачці продуктивної праці, відмінних результатів та успіху!