Всесвітньому дню вишиванки – 15 років!

Цьогоріч Всесвітньому дню вишиванки — міжнародному святу, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, виповнюється 15 років.

Свято не передбачає обов’язкових заходів, окрім одягання вишиванки. Однак, упродовж усіх 15 років за ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів по всій Україні проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Щороку День вишиванки відзначають й в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Викладачі, студенти, працівники приходять до університету у вишитих сорочках, блузах, платтях, проводять дефіле, руханки, флешмоби тощо. Масовість у цьому заході завжди зашкалює. І хоча пандемія вже другий рік поспіль втискає День вишиванки у рамки онлайн-формату, менш цікавим, яскравим та привабливим  він від цього не стає.

У цьому році Центр культури і дозвілля студентів запросив університетську спільноту взяти участь у вишиваному флешмобі онлайн. І ось що з цього вийшло! До Вашої уваги відео з нашими учасниками у прекрасних вишиванках, з творчими роботами з мікровишивкою, вишитими картинами та ретроспективою – як святкували в ІФНТУНГ День вишиванки до пандемії.

​​​​​​​