Спільно вирішуємо проблеми галузі

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідав генеральний директор АТ «Укртрансгаз» Роман Малютін. Попри те, що мета візиту – підписання Меморандуму про співпрацю ІФНТУНГ з «Укртрансгаз», суто офіційним його назвати важко. Адже Роман Юрійович приїхав у свою Alma mater: наприкінці 1990-х навчався тут на кафедрі розробки та експлуатації нафтових та газових родовищ. Це якраз наочний приклад побудови успішної кар’єри в галузі, дорогу до якої відкриває освіта, пропонована ІФНТУНГ.


Розмова представників АТ «Укртрансгаз» із ректором університету Ігорем Чудиком фокусувалась на низці проблем, з якими стикнулися в часі війни обидві сторони.


Звісно, йшлося про відновлення ЗВО після червневого ракетного обстрілу його території та організацію в ньому освітнього процесу, максимально наближеного до потреб роботодавців. Адже на порядку денному – налагодження безперебійного виробничого процесу в умовах обмеженого трудового ресурсу. В такій ситуації відкриваються широкі перспективи для розгортання дуальної форми освіти. На її актуальності наголосив ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик, який вважає надзвичайно цінним той досвід, якого набувають студенти під орудою  наставників на базі підприємств наших партнерів.


Особливу увагу буде приділено проходженню студентської практики в АТ «Укртрансгаз» і спільній профорієнтаційній роботі. До слова, дедалі актуальнішою стає зміна гендерних підходів до формування студентського складу інженерно-технічних спеціальностей: вже зараз помітно, що дедалі більше дівчат хочуть здобувати в ІФНТУНГ той чи інший традиційно «чоловічий» фах.


Після підписання меморандуму Роман Малютін поспілкувався з колективом кафедри видобування нафти і газу Інституту нафтогазової інженерії, відвідав Комп’ютерний центр нафтогазових технологій, навчальну лабораторію видобування газу і конденсату ім. І.І.Кравченка та лабораторію трубопровідного транспорту нафти і газу.


Наприкінці візиту Роман Юрійович поділився враженнями від побаченого:
- Університет дуже змінився, відколи я його закінчив. Відчувається, що він розвивається,  з’являються нові навчальні програми для студентів адаптовані до сьогодення, це дуже добре. Адже саме такі фахівці потрібні на нашому підприємстві. Дуже радий, що вам вдалося закінчити основні роботи по відновленню закладу до початку навчального року і студенти змогли вчасно розпочати навчання. Це справді важливо, адже попри війну ми не повинні втрачати на якості освіти. Для 'Укртрансгазу'' важливо розуміти, що університет зможе підготувати необхідних фахівців для нашої галузі, саме таким чином ми можемо розвивати бізнес, посилювати наші позиції на міжнародному ринку та зміцнювати енергетичну безпеку України.

 

 

  • 1
  • 2
  • 5
  • 4
  • S