Вітаємо команду студентів кафедри ЕЕМ ІФНТУНГ з призовим місцем на міжнародному конкурсі S&YP в Глівіце Польша!

Вітаємо студентську команду ІФНТУНГ  із зайнятим другим місцем у конкурсі студентів та молодих професіоналів на 19-ій Міжнародній конференції з силової електроніки IEEE-PEMC2020 (International Power Electronics and Motion Control Conference) в  номінації «Найкраще відео-послання до молоді, які вивчають електроніку».

Захід проходив 25-29 квітня 2021 року в чарівному місті Глівіце, Польща на базі Сілезької політехніки (Silesian University of Technology). За останні десятиліття конференція IEEE PEMC (раніше названа конференцією PEMC та EPE-PEMC) стала найбільшою та найважливішою конференцією з питань промислової електроніки та управління рухом у Центральній та Східній Європі. Це 50-та річниця серій конференцій PEMC (Power Electronics and Motion Control).

На конференції можна було побачити та почути доповіді багатьох вчених, інженерів, дослідників, помисливих та дослідницький центрів з Європи та усього світу. Отже, в учасників конференції був хороший шанс перейняти досвід та надихнутись новими ідеями на нові звершення.

Під час даної конференції мали змогу проявити себе не тільки досвідчені професіонали, а й поціновувачі науки. В рамках заходу S&YP (Student & Young Professionals Track) була спеціальна нагода показати себе та свої вміння студентам та молодим людям віком до 35 років. Бажаючі мали змогу розповісти про свій досвід і досягнення в сфері електроенергетики, створивши короткометражний ролик, суть якого полягала у полегшенні вибору спеціальності для абітурієнтів.

У даному заході, взяла участь і команда з 5-ти студентів від нашої кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, а саме:

- Феденько Віталій Ярославович, ст. гр. ЕТ-17-1

- Шостаківський Іван Ігорович, ст. гр. ЕТ-19-2

- Одокій Богдан Іванович, ст. гр. ЕТ-19-2

- Венгринюк Анна Анатоліївна, ст. гр. ЕТ-19-2

- Чуфус Валентин Романович, ст. гр. ЕТ-19-1

Робота зроблена за організаційної підтримки в.о. завідувача кафедри ЕЕМ канд.техн.наук, доцента Курляка Петра Омеляновича. Керівник команди: асистент кафедри ЕЕМ Стахів Григорій Іванович.

У короткому ролику студенти розповіли про перспективність досліджень в напрямку сонячної енергетики та безпровідної передачі електроенергії та закликали абітурієнтів усього світу до вивчення електроенергетики зі слоганом: «Переймай наш досвід та розвивайся разом з нами». На відео презентовано розробку навчальної платформи для студентів з трекерною установкою, яку розробив студент Феденько Віталій Ярославович  (керівник канд.техн.наук Бацала Я. В.). За результатами  голосування команда здобула 2-ге місце.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Ue891-i0uJg

Повний відеозапис наукового заходу в Польші доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=YA7hlwQwGXo

Зображення видалено.

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця