Вітаємо Ігора Ніколенка з зайнятим 1-м місцем на конференції UNIVERSEH!

Вітаємо студента групи ПМІ-21-1К Ігора Ніколенко з зайнятим 1-м місцем на конференції UNIVERSEH!

Ігор є учасником у проєкті з досліджень Космосу та космічних технологій UNIVERSEH - European Space University for Earth and Humanity. UNIVERSEH - це альянс п'яти молодих і зрілих університетів з п'яти європейських країн, а саме: Університету Тулузи (Франція), Люксембурзького університету, Дюссельдорфського університету імені Генріха Гейне (Німеччина), Краківської гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця AGH (Польша) та Технічного університету Лулео (Швеція). Він був створений у 2020 року для розробки нового способу співпраці в галузі космосу в рамках нової ініціативи «Європейські університети», яку просуває Європейська Комісія, та об‘єднує зацікавлених у космічній тематиці студентів, викладачів а також однодумців. Проєкт співпрацює навіть з такими університетами як University of Cambridge.

 

Проєкт робота-маніплятораІгор Ніколенко проходив стажування в Університеті Кембріджа та взяв участь у конференції, яка відбулася в Кракові (Польща), зі стендовою доповіддю Robotics is the future of a Space Exploration, та зайняв 1 місце.

На конференції був представлений проєкт робота-маніпулятора, призначеного для роботи на Міжнародній Космічній станції. Робот також може використовуватися для навчання космонавтів, а також може встановлюватися як допоміжний або основний маніпулятор на марсохід. Конструкція робота була розроблена та виготовлена Ігорем Ніколенко, починаючи від прототипу та втілення його в металі до вдосконалення конструкції. В подальших планах- виготовлення та патентування.

Ігор Ніколенко: «Дякую викладачам за навчання та підтримку, а також кніверситету та нашій кафедрі КМВ за можливість проявити себе! Я переконаний, що і я, і наші студенти ще не раз виступлять та здобудуть перемоги на таких конференціях, конкурсах та заходах ,адже наш університет, спеціальності нашої кафедри дають серйозну базу знань та можливостей!»

Щиро вітаємо і пишаємось!!!!

 

*

  • Сертифікат
  • Ніколенко Ігор