Відзначили ювілей Незалежності України по спортивному!

Два роки тому Івано-Франківськ долучився до всеукраїнської бігової ініціативи «Забіг у Вишиванках». Захід дуже полюбився франківцям, адже  це – патріотичне і сімейне спортивне свято, що об’єднає всіх: професійних спортсменів та аматорів, дітей дошкільного та шкільного віку, тих, хто бігає професійно, та тих, хто хоче спробувати пробігти вперше. Крім того, метою пробігу є популяризація здорового способу життя, розширення мережі бігунів-любителів, об’єднання різних спортивних спільнот Івано-Франківська та розширення дружніх зв’язків між ними. Спортивний захід передбачає участь у різних категоріях:  дитячі дистанції 50 м / 300 м (з малечею до 6 років можуть бігти батьки), дистанції 2 км та 10 км.

Цьогоріч з  Біговий клуб Нелі Непорадної «Run IF Community»  запросив по спортивному1 відсвяткувати 30-ту річницю Незалежності України. На заклик відгукнулись й представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, студенткою якого свого часу була Неля Непорадна, майстер спорту міжнародного класу, переможниця багатьох міжнародних змагань, учасниця XXVIII Олімпійських ігор у Пекіні і співпраця з яким пов’язує її й сьогодні.

2Бажання представляти ІФНТУНГ  виявили проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Куровець, завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Олег Вінтоняк, голова Профспілки студентів Ілона Сапіжак та в.о. голови Студентського парламенту ІФНТУНГ Олександр Аршулік, які взяли участь в забігу на 2 км. І хоча у благодійних забігах головне не перемога, а участь, все ж університетська спільнота рада вітати у своїх лавах й переможців. Ним виявився Олександр Аршулік, який посів на цій дистанції друге місце.

Проте, на «Вишиванка IF RUN» проявились не лише спортивні таланти ІФНТУНГ. Ведучою заходу була заступниця проректора з виховної роботи Наталія Концур, яка додала святу драйву, оптимізму та натхнення. А музичні дарунки для учасників дійства підготували Іванна Млиниська (студентка ІГПДУ) та Анастасія Іванова (музичний керівник ЦКіДС ІФНТУНГ).

Що ж, було і спортивно, і музично, і радісно, і гучно, і шалено. Саме таким і має бути День народження!

З Днем незалежності, Україно!

Довідково. У біговій ініціативі «Вишиванка IF RUN» брали  участь діти, переможці серед яких були нагороджені інтерактивною книжкою-ілюстрацією «У міста є я» авторства Ірини Озимок. Переможців та призерів на 2 км серед жінок та чоловіків  нагородили пам’ятними медалями та пам’ятними подарунками від меценатів та партерів.

Організаторами, співорганізаторами та спонсорами спортивного заходу були: Біговий клуб Нелі Непорадної, Благодійний фонд  «Чисті Серцем», меценат та організатор мистецького процесу, спортивних івентів   Віктор Вінтоняк (генеральний спонсор). Партнерами  виступили: IT-компанія « Sombra»,  Архітектурне бюро «А17», громадська організація  «Активна країна»,  ТМ «Ксенія», інтернет-магазин NEC.IF.UA, спортивний клуб «Альянс»,  піро-ІФ – феєрверки,  мінеральна вода «Рогатинська», КРАЙ•КА, Івано-Франківська торгово-промислова палата,  Відділення НОК України в Івано-Франківській області.

 

  • 3