Відповідальність за створіння

Наукове містечко «Нова Енергія» також вітало нині у своїх стінах Отця і Главу Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука. Екскурсію цим освітнім центром і – будемо відверті – неабиякою туристичною атракцією провів для гостей Івано-Франківського національного технічного університету проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Максим Карпаш.

Містечко славиться тим, що не тільки займається технічною просвітою івано-франківців та популяризацією енергоефективних технологій на виробництві, в домівках та громадських приміщеннях, але й в ігровій формі пропонує ці знання дітворі. Тож його діяльність надзвичайно співзвучна ідейним засадам екологічної діяльності УГКЦ.

Цього року під егідою Екологічного бюро Української Греко-Католицької Церкви, з яким співпрацює «Нова Енергія», відбувся Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння», що мав на меті плекання християнської відповідальності за створений Богом світ, природу, за підвищення екологічної свідомості в суспільстві.3

І ось – підбито його підсумки. Зі 150 робіт, представлених у шести номінаціях, відзначено низку учасників. Ними стали:

В номінації «Вірш»

1 місце: Обшарська Раїса - «Земля»

2 місце: Деркевич Ганна - «Невже сьогодні важко зрозуміти»

3 місце: Нечесний Ярослав - «Розп’ята земля»

 

В номінації «Проповідь-роздуми»

1 місце: о. Олег Кобель - «Неділя 16-та від Зіслання Святого Духа».

2 місце: Яльницька Аліна - «Берегти природу – обов’язок кожного!»

3 місце: Жук Андрій - «Рай на Землі залежить від раю в душі»

 

В номінації «Казка»

1 місце: Скуловатова Олена - «Яка на смак земля»

2 місце: Шиндирівська Софія - «Місія Джі-джі та Бу»

3 місце: Рубльова Оксана - «Грудка»

 

4В номінації «Молитва»

1 місце: Яцишин Світлана - «Подяка Господу за все»

2 місце: Кліщ Софія - «Моя розмова з Богом»

3 місце: Коломієць Марічка - «Господь Творець»

 

В номінації «Малюнок»

1 місце: Литвин Ганна - «Нам вибирати»

2 місце: Фарбішевська Богдана - «Цінуй те, що маєш»

3 місце: Войцехівська Анна - «І в жмені грунту є життя»

 

В номінації «Відеоролик»

1 місце: о. Роман Шиндирівський - «Хто я?»

2 місце: Притуляк Михайло - «Господня є земля»

3 місце: Сенюта Світлана та Шийка Наталія  - «Збережи родючість землі шляхом компостування».

 

Грамотами та цінними екологічними призами від Міжнародного екологічного об’єднання «Відповідальність за створіння» у номінації «Малюнок» нагороджені:

Бондар Тетяна - «Земля – Божий дар»

Гоменюк Валентина - «Безпечний подих»

Лосянович Діана - «Битва за планету»

Оськіна Анастасія - «Світ створений Богом»

Парахоняк Анастасія - «Моя земля - моя відповідальність»

Петриченко Анастасія - «Ми за створіння»

Тещенко Володимир - «Бережіть ліси від пожеж!»

Тимків Дарина - «Бережіть землю»

Чабан Вікторія - «Твоє бачення»

Шиндирівська Софія - «Боротьба»11

Крім того, серед учасників конкурсу було розіграно цінний приз – елекровелосипед. Виграти його пощастило Андрію Жуку, семінаристу Івано-Франківської духовної семінарії (V курс), студенту Івано-Франківської академії Івана Золотоустого.

Слід зазначити, що творчим змаганням справа не обмежиться: кращі роботи конкурсантів будуть надруковані окремою збіркою, а з малюнків буде сформовано мобільну виставку. Наразі творчі роботи дітей з усієї України експонуватимуться в приміщенні «Нової Енергії» впродовж десяти днів. Відеоролики-переможці з’являться на сайті та сторінках Бюро УГКЦ з питань екології в соціальних мережах.

Особливо хвилюючим моментом для конкурсантів було отримання нагород особисто з рук Блаженнішого Святослава Шевчука, який благословив усіх присутніх і звернувся до юнацтва з напутніми словами:

-Той конкурс, в якому ви брали участь, виховує, вчить, бо те, що ви виконували, ви виконували за велінням вашого серця. Адже вас ніхто не заставляв – вам було цікаво. Якщо вам цікаво, ви можете перемагати всіх! Якщо вам цікаво, ви можете розкрити всі внутрішні дари, енергії, які подарував вам Господь, й бути успішними. Тому я вітаю вас  із цим пройденим шляхом! Хочу, щоб у вашому житті було багато інших перемог, щоб ви могли всі Божі дари, які маєте, розкрити й реалізувати. Бо кожна людина, кожне серце подібне до квітки. А квітка, щоб розквітнути й показати всю свою красу, свій унікальний аромат, потребує простору, умов і часу. Хочу вам побажати, щоб ви все мали, аби розквітнути. І цей конкурс лише одна з добрих нагод, які вам у цьому можуть послужити.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22
  • 222
  • 2221
  • 9
  • 99
  • 999
  • 55
  • 555111
  • 55555
  • 66
  • 73
  • 77