Підсумки другого року впровадження пілотного проєкту

 

18 листопада  відбулась міжнародна науково-практична конференція «Дуальна форма здобуття освіти: успіхи та проблеми другого року запровадження пілотного проекту у закладах вищої та фахової перед вищої освіти України».

У заході взяли участь Олег Шаров, генеральний директор Директорату фахової перед вищої та вищої освіти МОН України, Тетяна Іщенко,директор Науково-методичного центу ВФПО, Олена  Давліканова, координаторка проєктів Представництва Фонду ім. Ф.Еберта в Україні, представники  закладів освіти, роботодавці та здобувачі освіти.

Учасникам заходу було представлено результати  пілотного проекту з впровадження  дуальної форми  здобуття освіти  в  коледжах та університетах України. Свій досвід  роботи презентували представники Поліського національного університету ,Національного аерокосмічного університету ім. М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний університет», Київського  національного  університет уім. Т.Шевченка, Таврійського державного  агротехнічного університету ім. Д. Моторного.

Позицію  роботодавців щодо впровадження  дуальної форми здобуття освіти озвучили представники різних галузей промисловості України, відповіли на запитання та висловили свої побажання та рекомендації для покращення організації дуальної форми здобуття освіти, комунікації між підприємствами та закладами освіти.

Своїми думками у панельній дискус ії  «Позиція здобувачів освіти  щодо впровадження  дуальної форми здобуття освіти»  поділився  Володимир  Нагорняк  -  студент ІФНТУНГ (гр.ПМ-18-1). Він змістовно і цікаво розповів про своє навчання за дуальною формою  на підприємстві, відмітив актуальність тематики ДФЗО для студентів.

Результати міжнародної науково-практичної конференції  «Дуальна форма здобуття освіти: успіхи та проблеми другого року запровадження пілотного проекту у закладах вищої та фахової перед вищої освіти України» опубліковані в аналітичному звіті, з яким можна ознайомитись за посиланням  http://library.fes.de/pdf-files/bueros/ukraine/18545.pdf

 

  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року
  • 18 листопада 2021 року