Відкрита лекція «Впровадження інноваційних технологій Snubbing»

 

26 квітня 2022 року відбулася лекція для студентів бакалаврського, магістерського та аспірантського рівнів вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Інжиніринг і сервісне обслуговування нафтогазових машин та обладнання», «Обладнання нафтових і газових промислів» та освітньо-науковою програмою підготовки доктора філософії за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування. Лекцію на тему «Впровадження інноваційних технологій Snubbing» провів професор кафедри нафтогазових машин та обладнання Копей Богдан Володимирович та начальник відділу з експлуатації та ремонту свердловин УкрНДІгазу АТ «Укргазвидобування» Коцаба Василь Іванович.

Василь Іванович розказав про актуальність та особливості використання технології ремонту свердловин «Snubbing», оцінив можливості впровадження технології снаббінгу в АТ «УкрГазВидобування», відзначив основні виклики, переваги, недоліки та перешкоди впровадження даного виду робіт. В процесі аналізу основних схем використання снабінгових установок розглянуті конструкції компаній Balance Point Control B.V., (Нідерланди); Halliburton, International Snubbing Services, National Oilwell Varco (США); Snubco Pressure Control, Snubbertech (Канада), які є світовими лідерами впровадження технологій ремонту свердловин під тиском.

Крім того, Василь Іванович проаналізував ринок послуг снабінгу в Україні та розглянув ефективність використання даної технології підприємствами ТОВ «КУБ-ГАЗ» / KUB-GAS LLC та ТОВ «DENIMEX WORKOVER SOLUTIONS» з застосуванням Канадської установки Snubbertech SIL-190-4 та північноамериканської установки RDE-340. Детально розглянуто особливості застосування даного обладнання. При цьому додатково акцентована увага на перевагах використання даного типу обладнання на нафтогазопромислах України. На завершення викладення матеріалу наведено перелік свердловин, обладнання устя яких дозволяє використовувати снабінгову технологію та визначені першочергові для проведення пілотного проекту свердловини.

 

  • Snubbing
  • Snubbing
  • Snubbing
  • Snubbing
  • Snubbing
  • Snubbing