Відкрита лекція від фахівця

Як побудувати цифрову 3D модель родовища? Це та інші питання були розглянуті під час чергової відкритої лекції, організованої для студентів кафедри нафтогазових машин та обладнання. Лекцію на тему «3D модель родовища – сучасний інструмент для прийняття рішень з ефективної розвідки та розробки родовищ вуглеводнів» прочитав старший науковий співробітник центру 3D моделювання «Укргазвидобування» Сергій Латишев.

Латишев С. акцентував увагу на історичних аспектах розвитку геолого-технологічного 3D моделювання, етапах створення геологічної 3D моделі родовища (як статичної так і гідродинамічної), а також на перевагах застосування цифрових геолого-технологічних моделей. Крім того, розказав про сучасні програмні продукти, які на сьогоднішній день використовуються провідними вітчизняними нафтогазовими компаніями.

Висвітлена інформація виявилася надзвичайно актуальною для здобувачів вищої освіти, що навчаються за спеціальностями 133 «Галузеве машинобудування» та 185 «Нафтогазова інженерія та технології». Адже студенти отримали хорошу можливість поглибити знання та навички, здобуті в процесі вивчення таких начальних дисциплін: «Комп’ютерне моделювання нафтогазових машин та обладнання», «Моделювання в проєктуванні машин та обладнання», «Моделювання фізичних процесів і явищ в нафтогазовій справі».

 

  • VL
  • VL
  • VL
  • VL
  • VL