Ветеран спорту з ІФНТУНГ нагороджений сертифікатом міськради

25 ветеранів спорту з Франківської громади – спортсмени, тренери і фахівці галузі фізичної культури та спорту, які досягли 60-річного віку, отримали від Івано-Франківської міської ради сертифікати на щомісячні виплати. 

Серед легендарних спортсменів, які отримали сертифікати на виплати, й ветеран спорту з Івано-Франківського національного технічного університету нафти  газу – Іван Ількович ФАЙЧАК. Він – багаторічний викладач кафедри фізичного виховання і спорту ІФНТУНГ (в університеті працює з 1990 року), а сьогодні – інструктор з фізичного виховання Центру молодіжного спорту, учасник та призер багатьох всеукраїнських і міжнародних змагань з легкої атлетики серед спортсменів старшої вікової категорії, чемпіон Європи з легкої атлетики, срібний призер чемпіонату світу, неодноразовий чемпіон України. Іван Ількович упродовж 2000 – 2023 років завоював близько десяти медалей на чемпіонатах Європи і світу, нагороджений більш ніж 12 нагородами, серед яких: «Ветеран ІФНТУНГ», медаль «За заслуги перед Прикарпаттям», медаль «Міць і гордість міста», відзнака «НІКА».

На врученні сертифікатів міський голова Івано-Франківська Руслан МАРЦІНКІВ високо оцінив досягнення спортивних ветеранів: «Ці люди все життя віддали спорту, і є потреба віддати їм належне за їхній визначний спортивний здобуток. До того ж вони продовжують ділитися своїм досвідом і нерідко беруть участь у різноманітних змаганнях. Хочемо подякувати всім нашим ветеранам спорту. Вважаю це доброю практикою – аби відзначити ветеранів, котрі мали й мають чималі здобутки у галузі спорту і фізичної культури». 

Університет пишається своєю спортивною легендою й бажає Івану Ільковичу здоров’я, наснаги та удачі!

 

 

 

  • 1
  • 2