Вчених України об’єднала вишивка!

Вчені Івано-Франківської області завершили процес вишивання карти краю в межах Всеукраїнського заходу «Наукою вишиваємо Україну». Протягом трьох місяців поспіль наукова спільнота Прикарпаття вишивала карту нашої області, створюючи витончені автентичні орнаменти на полотні, в які вкладала свої найсвітліші думки й помисли про вільну, мирну й переможну Україну.

1Проєкт був ініційований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. В Івано-Франківській області його реалізовано за сприяння Ради молодих вчених Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Суть проєкту полягає в тому, що частини мапи, виконані вченими кожного регіону за автентичними схемами вишивки, характерними для кожної з областей, поєднаються та будуть передані до Верховної Ради України як символ єднання, соборності та цілісності нашої держави.

Першочерговою метою проєкту «Наукою вишиваємо Україну» було залучити науковців Прикарпаття, випускників ІФНТУНГ, викладачів до вишивання однієї з найбільших карт Івано-Франківської області, яка увійде до вишитої мапи України. А зараз переконуємося, що в умовах сьогодення цей проєкт набуває ширшого значення - наразі він є, як ніколи, актуальним і виступає провідником надії на швидку перемогу нашої країни.