В ІФНТУНГ готують енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу стартували курси за програмою «Підготовка енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності».

1Привітали майбутніх професійних енергоаудиторів проректор з науково-педагогічної роботи, голова атестаційної комісії Максим Карпаш і викладачі-тренери курсів. Так, за словами проректора, без підготовки професійних енергоаудиторів та якісного аналізу споживання ресурсів рухатися вперед на шляху впровадження реформ неможливо. Саме від компетентної та фахової роботи енергоаудитора залежить сьогодні успішність впровадження реформи енергоефективності в Україні.

Програма курсу «Підготовка енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності» триває три тижні, складається з очного та заочного навчання, завершується складанням іспиту та, за умови успішної здачі, – одержанням кваліфікаційного атестату, що надає право провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем.

Під час занять слухачі отримають відповідні знання та практичні навики, які необхідні для проведення сертифікації енергетичної ефективності й обстеження інженерних систем будівель, оцінювання рівня їх енергоефективності та надання рекомендацій щодо його підвищення з техніко-економічних обґрунтуванням.

Навчання та професійну атестацію здійснюватиме атестаційна комісія, до складу якої входять викладачі кафедри енергетичного менеджменту і технічної діагностики, які успішно пройшли навчання на базі міжнародного центру Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) й отримали сертифікати.

Навчальна програма розроблена проєктом GIZ «Підтримка Фонду енергоефективності» за підтримки Міністерство розвитку громад та територій України.

 

  • 1