УВАГА. ЗЛОВМИСНИКИ. CALL CENTER’S.

Наразі стало відомо про функціонування на території України удаваних міжнарожних Інвестиційних компаній (так званих Call Center’s), зміст діяльності яких полягає у протиправному заволодінні коштами громадян Європейського Союзу та Великобританії в особливо великих розмірах.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ. Зловмисники створюють «Сall Сenter's» на території України, а також неофіційно підшуковують співробітників, пропонуюючи необґрунтовано високі заробітні плати «в конвертах», де основною вимогою до співробітників є вільне володіння iноземною мовою.

За напрацьованим зловмисниками алгоритмом, співробітники «Сall Сenter's» систематично телефонують потенційним клієнтам з вказаних іноземних держав, та нібито, залучають до інвестиційної діяльності, гарантуючи одержання надприбутків у короткострокові терміни.

Після того, як «клієнти» дають згоду на участь в інвестиційній діяльності та перераховують кошти на рахунки злочинців у максимально можливих обсягах, зв’язок з ними втрачається, а кошти виводяться через ланцюг фінансових операцій «фіктивних» товариств з подальшою легалізацією.

При цьому, до роботи так званих «Сall Сenter's» залучають переважно студентів українських ЗВО, які вільно володіють іноземними мовами. 

ЗАГРОЗА ДЛЯ СТУДЕНТІВ. Зазвичай, запрошені на роботу студенти не усвідомлюють протиправність своїх дій. І можуть стати співучасниками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190 (Шахрайство) і ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, відповідальність за які передбачає ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ на строк від 8 до 15 років. 

Тож будьте обережними!
P. S. З любов‘ю СП ІФНТУНГ.