Університет працює над енергетичної безпекою громад

В рамках проекту «Співпраця задля впровадження систем енергетичного менеджменту в територіальних громадах Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей», що підтримується Програмою «U-LEAD з Європою», за організації Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття в Долині стартувала конференція «Співробітництво задля енергетичної безпеки громад». Захід покликаний напрацювати та узагальнити можливості системного розвитку енергоефективності через створення спеціальної управлінської системи енергетичного менеджменту. Це допоможе органам місцевого самоврядування ефективно підготуватись до викликів5 забезпечення енергетичної безпеки, створити умови для стабільної роботи та сталого розвитку.

 До конференції залучені  поруч з представниками Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської ОВА, міських, селищних та сільських територіальних громад експерти з питань енергоефективності. Авторитетне слово у цій сфері належало науковцям Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – відомого профільного ЗВО, який має у своєму науковому доробку не одну вагому енергоефективну ініціативу.  Про це у своїй доповіді  «Інтеграційна модель взаємодії ОМС у сфері енергоефективності та енергозбереження з освітньою сферою» говорив ректор університету Ігор Чудик. Він наголосив, що університет має інтелектуальні ресурси та готує фахівців за освітньою програмою «Енергетичний менеджмент». До того ж існує низка підписаних угод з територіальними громадами, які можуть скеровувати сюди на навчання своїх представників. ІФНТУНГ вже тривалий час концентрує свої зусилля на дослідженні інновацій в царині 6енергоефективності, зокрема проводить моніторинг енергетичних втрат.  Ба більше, науковці вважають, що насамперед слід скласти уявлення про енергетичний баланс краю, а тоді втілювати плани із підвищення енергетичної ефективності регіону, що стане важливим внеском у зміцнення нашої незалежності.

Активними учасниками панельних енергетичних дискусій від ІФНТУНГ були також проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Куровець (модератор Конференції) та аспірант ІФНТУНГ Тарас Попадинець.

Всі учасники відзначили вагому роль для ухвалення ефективних рішень дискусійної панелі «Взаємодія регіонів та громад у забезпеченні енергетичної безпеки», яка була присвячена проблематиці державних інструментів, можливостям залучення інвестицій у розвиток енергоефективності громад, сучасним тенденціям у розбудові енергоефективних громад, співпраці громад та реагуванню на виклики сьогодення.

У перший день конференції присутнім продемонстрували валізи «енергоменеджера», які містять засоби для енергоаудиту будівель та споруд та які сьогодні, як ніколи, на часі.

Конференція триватиме 2 дні. Учасники налаштовані на продуктивну працю та ефективні рішення.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6