Участь у INTERGEO 2024 - наймасштабнішій світовій конференції в галузі геодезії, землевпорядкування та ГІС технологій

   В кінці вересня 2024 року Івано-Франківський національний університет нафти і газу вперше взяв участь у всесвітній конференції INTERGEO, яка відбулася у Штутгарті, Німеччина, делегатом від нашого вузу став старший викладач кафедри Геодезії та Землеустрою Ковтун Віталій Миронович.
   INTERGEO 2024 — це важлива подія для геодезичної та геоінформаційної галузі. На цій конференції було представлено багато брендів, інструментів та інновацій, які сприяють розвитку геодезії та геоінформації, зокрема були виокремлені такі секції:

   Землевпорядкування та геодезія:
   Earth Observation (Землевіддалений моніторинг): Велика увага була приділена спостереженням за Землею. Дані з супутників є важливим інструментом для розуміння та управління змінами клімату.
   Digital Twins (Цифрові двійники): Ці інноваційні рішення, засновані на штучному інтелекті, стають все важливішими для планування міст, будівель, транспорту, безпеки та довкілля.
   Building Information Modeling (BIM): Інформаційне моделювання будівель — це інструмент для ефективного управління будівельними проектами та об’єктами.
   Лазерне сканування (LiDAR): Високоточні LiDAR-системи для дронів та багатосмугові аерозйомні камери з термографічними можливостями були представлені на конференції.

   Геоінформаційні технології:
   Геоінформаційний аналіз (GeoAnalytics): Використання реальних даних, великих даних та штучного інтелекту для вирішення кліматичних та соціальних проблем.
   Цифрові міські двійники: Інструменти для управління містами та регіонами на основі геоданих.

   Морські рішення та дрони:
   Морські рішення: Інновації в геодезії та геоінформації, спрямовані на морську сферу.
   Дрони: Останні рішення на ринку дронів, включаючи їх використання в геодезії та картографії.

   В черговий раз в цьому році INTERGEO підкреслила свою позицію провідної світової виставки геоінформаційної галузі і зібрала разом найсвітліші уми і новаторів з усього світу. Зібравши 579 експонентів та понад 17 000 відвідувачів зі 121 країни, EXPO продемонструвала своє міжнародне охоплення та стійкість галузі, незважаючи на глобальні економічні виклики. КОНФЕРЕНЦІЯ зібрала близько 800 відвідувачів з 47 країн, які обмінялися думками на ключові теми, такі як штучний інтелект, цифровізація та спостереження за Землею, і запропонували перспективні ідеї. 
   Однією з чітких тенденцій, яка стала очевидною на виставці, була важливість співпраці. Основні проекти, представлені на INTERGEO, підкреслюють важливість об'єднання експертів та використання передових технологій, таких як штучний інтелект та цифровізація, для подолання бар'єрів. На прес-конференції 25 вересня також було наголошено, що лише завдяки колективним та синергетичним зусиллям можливий трансформаційний прогрес у геопросторовій галузі.


   Нехай наш університет продовжує бути на передовому фронті цих технологій!

 

  • 1
  • 2
  • 3