У ЦРП «Бізнес-інкубатор» обирали найкращий бізнес-план

У Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-інкубатор» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся конкурс бізнес-планів серед слухачів навчального курсу «Основи бізнесу», який проводиться в межах проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки».

1Так, протягом двох місяців (вересень-жовтень) слухачі курсу вчилися формувати бізнес-ідеї, проводити дослідження ринку, визначати конкурентні переваги свого продукту або послуги, розробляти маркетингові плани та здійснювати пошук джерел фінансування. Однією із найважливіших навичок, отриманих під час навчання, стало вивчення аспектів формування ефективного бізнес-плану. Його написання - це важливий етап у створенні та розвитку бізнесу, особливо для підприємців-початківців. Саме план допомагає ретельно проаналізувати бізнес-ідею та розробити стратегію для досягнення успіху.

Під час презентації учасники курсу ділилися цікавими бізнес-ідеями на різні тематики: від відкриття магазину-ательє – до створення українсько-китайського центру. Експерти-тренери давали корисні поради щодо вдосконалення бізнес-планів, а члени конкурсної комісії, серед яких були досвідчені підприємці, оцінювали конкурентність ідей, ризики їх впровадження, інноваційність і потенціал.

1Конкурс бізнес-планів дав можливість учасникам не тільки презентувати власні ідеї, але й отримати поради щодо покращення бізнес-плану, зменшення ймовірності невдач і досягнення успіху. Три переможці конкурсу отримали менторську підтримку на реалізацію власної бізнес-ідеї в межах проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки». Підтримка досвідчених експертів допоможе підприємцям-початківцям вдосконалити розроблені бізнес-плани, зробити їх більш конкурентоспроможними та готовими до впровадження на ринку. Ментори поділяться з переможцями конкурсу бізнес-планів не лише знаннями, а й допоможуть уникнути багатьох поширених помилок та ризиків, пов'язаних із запуском бізнесу. Також для переможців конкурсу будуть створені промоційні відеоролики.

Проведення таких конкурсів серед підприємців-початківців сприяє розвитку інновацій, виховує підприємницьке мислення, допомагає в залученні інвестицій та розширює мережу контактів, а це може стати ключем до успіху і стартовою точкою для втілення своїх амбіцій та ідей.

Довідково. Виконавцем проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки» є Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради, а партнером – Бізнес-інкубатор ІЕМ ІФНТУНГ.

Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

 

  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5