У Кропивнику впроваджують проєкт “Соціальне шкільне навчально-виробниче підприємство “CADPRINT”

У Кропивницькій гімназії Калуської міської ради впроваджується проєкт “Соціальне шкільне навчально-виробниче підприємство “CADPRINT”. Проєкт є частиною ініціативи Фонду Східна Європа «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Iвано-Франківській, Житомирській та Донецькій областях», що впроваджується спільно з німецькою неурядовою організацією ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Виконавцями цього проєкту є Василь Мойсишин-голова Івано-Франківського осередку Наукового товариства ім. Т. Шевченка, д.т.н., проф., завідувач кафедри вищої математики ІФНТУНГ; Віталій Панчук- експерт із 3D-друку, д.т.н., проф., завідувач кафедри комп’ютеризованого машинобудування ІФНТУНГ; Любомир Роп’як – керівник проєкту, проф. кафедри комп’ютеризованого машинобудування ІФНТУНГ; ряд інших науковців ІФНТУНГ та Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, в т.ч. випускник Кропивницької школи, а нині- експерт із 3D-моделювання, аспірант кафедри комп’ютеризованого машинобудування ІФНТУНГ, викладач Калуського політехнічного коледжу, експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Микола Романів.

На презентаційному заході модератор проєкту Тетяна Мосін розповіла учням навчального закладу про розвиток соціальних шкільних підприємств  в Україні та закордоном. Віталій Панчук, Любомир Роп’як та Микола Романів ознайомили їх з умовами впровадження проєкту в Кропивницькій гімназії.

Команда учасників та шкільні вчителі пройдуть курс навчання з 3D-моделювання та 3D-друку. Для роботи СШП буде закуплено ноутбук, обладнання для 3D-друку - 3D-принтер, витяжку та інші матеріали. Під час екскурсії на кафедру комп’ютеризованого машинобудування ІФНТУНГ учні гімназії ознайомляться з технологією 3D-друку та роботами.

 

*

  • У Кропивницькій гімназії Калуської міської ради впроваджується проєкт “Соціальне шкільне навчально-виробниче підприємство “CADPRINT”.
  • В.Панчук
  • Л.Роп'як
  • М.Романів
  • Віталій Панчук, Любомир Роп’як та Микола Романів ознайомили учнів з умовами впровадження проєкту
  • Презентація проєкту