Тиждень поезії в ІФНТУНГ

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу долучається до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», що триватиме до 24 березня цього року.

Український інститут книги зініціював її під гаслом рядка з вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому». Зараз поняття «ДІМ» стало для українців особливо значущим. Це не просто точка на мапі й  чотири стіни. Це домівка, де тепло й затишно з найдорожчими тобі людьми. Це одна велика спільна для нас усіх оселя – Україна, наша дідизна. Це те, що зараз захищають наші військові на фронті. Це те, за чим тужать українські біженці за кордоном. Це те, що нищить ворог на окупованих територіях фізично й духовно. Але це те, що ми обов’язково повернемо і відбудуємо, хай скільки для цього знадобиться зусиль.

Один із кроків до такої віднови – регенерація духовна, ментальна. І один з її ефективних інструментів – книга. Не випадково українці, навіть під обстрілами, переховуючись в метро, переживали найтривожніші моменти, гортаючи сторінки улюблених книжок. Не випадково волонтери разом зі спорядженням везуть на фронт книжки. Не випадково ворог нищить українські книгозбірні на окупованих територіях, адже знає: в них – мудрість віків і джерело сили. Шукаймо її разом! Долучаймося до Тижня поезії в ІФНТУНГ!

Увага! Всі відео учасників Тижня поезії можна буде переглянути на сторінці ІФНТУНГ у Фейсбук чи за хештегом #тижденьпоезії2024