Цікавий та нажаль завершальний тиждень виробничої практики

Минув четвертий тиждень, який завершує надзвичайно цікаву, насичену та пізнавальну виробничу практику студентів-третьокурсників освітньої програми «Інженерія відновлюваної енергетики».  Практика проводилась у навчально-виробничій лабораторії «Монтажу, налаштування та експлуатації фотоелектричних станцій», створеної на Кафедра Енергетичного менеджменту і технічної діагностики за підтримки USAID Проєкт енергетичної безпеки.
На цьому завершальному тижні наші студенти монтували і налаштовували мережеву фотоелектричну станцію. Довелося отримати навички по прокладанню кабельних ліній, роботи з кабельними лотками та захисною автоматикою змінного струму, приєднання та налаштування мережевого інвертора (fronius primo 3.0-1). Також на практиці майбутні фахівці побачили все те що вивчали на лекції та лабораторних роботах – зокрема роботу стрінгів ФЕС в умовах затінення, функціонування двонаправленого лічильника комерційного обліку електричної енергії та технологічного смарт лічильника. Надзвичайно цікавою та пізнавальною була демонстрація роботи мережевої ФЕС в режимі компенсації власного споживання, що надзвичайно актуально зараз за умови невпинного росту вартості електричної енергії.
Як підсумок, дуже пишаємось тим, що під час виробничої практики наші студенти здобули реальний досвід, отримали професійні навички, навчились вирішувати технічні проблеми (до прикладу – пошук несправностей чи правильне налаштування обладнання) і попрацювали в команді для реалізації реальних технічних задач.
P.S. Велика подяка компанії ТОВ «СТЕМ-Солар» і її директору Команяку Юрію Ігоровичу за наданий соларний кабель для монтажу ФЕС!
Також дякуємо компанії «Фроніус Україна» за технічну та інформаційну підтримку!

Google scholar фонфон фонфон фонфон фонфон фонфон фон