Третє засідання експертної групи проєкту «Карпатський культурний шлях»

 

21 січня 2022 року в м. Івано-Франківську відбулося третє засідання експертної групи проєкту «Карпатський культурний шлях», що впроваджується громадською організацією «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)» в партнерстві з Центром розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту (Румунія) та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

На засіданні експертної групи  розглянуто питання про хід реалізації проєкту «Карпатський культурний шлях», про проведення соціологічних опитувань культурних й історичних об’єктів Івано-Франківської та Закарпатської областей, їх відвідувачів. Обговорено базу даних та відбір культурних й історичних об’єктів Івано-Франківської та Закарпатської областей, для включення їх до Карпатського культурного шляху, проєкт логотипу та салоган Карпатського культурного шляху.

Марія Ковалів - заступник голови громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)»,  менеджер проєкту, заступник голови експертної групи ознайомила присутніх з виконанням завдань проєкту, а саме зі здійсненням оцінки потенціалу культурної спадщини шляхом проведення аналітичного дослідження, соціологічних опитувань та розробки бази даних, проінформувала членів експерної групи про виконані та заплановані заходи в рамках реалізації проєкту з української та румунської сторони.

Людмила Архипова – завідувач кафедри туризму Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, координатор проєкту представила результати соціологічного опитування культурно-історичних об’єктів Івано-Франківської та Закарпатської областей та соціологічного опитування відвідувачів культурно-історичних об’єктів Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Член експертної групи, перший проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, менеджер проєкту з комунікацій  Олег Мандрик відмітив проведену велику роботу щодо здійснення соціологічних опитувань культурних та історичних об’єктів Івано-Франківської і Закарпатської областей та їх відвідувачів.

Також на засіданні обирали логотип проекту, розроблений в рамках виконання заходів розробки бренду та маркетингової стратегії проекту.

Володимир Бурденюк – координатор проєкту громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)», секретар експертної групи зазначив, що всі заходи та роботи, що реалізуються в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях», є ґрунтовними, обґрунтованими та висвітлюють реальну картину туристичної галузі Карпатського регіону, а також проводяться із врахування перспективного розвитку. Зокрема в базу даних об’єктів  Івано-Франківської та Закарпатської областей, для включення їх до Карпатського культурного шляху, увійшло загалом 572 об’єкти матеріальної та нематеріальної культурної спадщини, а також супутня інфраструктура та народні промисли.

В обговоренні соціологічних опитувань, бази даних, відборі культурних та історичних об’єктів Івано-Франківської і Закарпатської областей, для включення їх до Карпатського культурного шляху, логотипу та салогану Карпатського культурного шляху взяли участь: Олег Мандрик  –  перший проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, менеджер проєкту з комунікацій, Марія Маківничук – депутат Верховинської селищної ради,    Андрій Стасюк – завідувач науково-освітнього відділу Національного заповідника «Давній Галич», Галина Беднарчик – директор Івано-Франківського краєзнавчого музею,  Ярослав Адаменко – завідувач кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Роман Шевчик – експерт з питань місцевого розвитку та бізнесу,  Ірина Федів  – заступник генерального директора з наукової роботи Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3