Сучасна техніка світового рівня в Україні

Проведено відкриту лекцію для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Інжиніринг і сервісне обслуговування нафтогазових машин та обладнання» та «Обладнання нафтових і газових промислів». Лекцію на тему «КОРОТКИЙ ОГЛЯД БУРОВИХ ВЕРСТАТІВ ФБУ «УКРБУРГАЗ»
АТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» провів механік бурових бурових установок, консультант з бурового обладнання виробництва компанії Honghua   Щерба Віталій Володимирович. Варто зазначити, що Віталій Володимирович є випускником кафедри нафтогазових машин та обладнання, яку закінчив в 2013 році.

Під час виступу Віталій Щерба розказав про наявний парк бурових установок в АТ «Укргазвидобування», особливості його створення та модернізації. Основну увагу звернув на сучасні бурові установки великої вантажопідйомності виробництва Bentec (Німеччина) та Honghua (Китай), що дозволяють споруджувати нафтові та газові свердловини глибиною до 7000 м. Детально висвітлив питання комплектації вказаних установок та конструктивні особливості основного бурового обладнання, а саме: верхнього приводу, бурової лебідки, насосів, дизель-генераторних станцій, циркуляційної системи та ін. Також поділився досвідом експлуатації бурових установок в складі відділеннь бурових робіт ФБУ «УКРБУРГАЗ».

Крім того, Віталій Володимирович ознайомив з найближчими планами компанії щодо збільшення обсягів буріння похило-скерованих свердловин та акцентував увагу на обов’язкових навиках студентів, необхідних для професійної діяльності в нафтогазовій галузі.

 

  • Колективне фото
  • Під час представлення новітнього обладнання
  • Атмосфера в аудиторії