Студенти ІФНТУНГ проходять стажування в Бельгії

Студенти-магістри інституту архітектури, будівництва та енергетики – Богдан Баран (група ЕТСм-21-1) та Святослав Дейсак (група ЕТМм-21-1) проходять стажування в Католицькому університеті Льовена  (KU Leuven, м. Гент, Бельгія) в межах угоди про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу (ІФНТУНГ) та KU Leuven.

Таку можливість вони отримали завдяки програмі міжнародної академічної мобільності Erasmus+ від Європейського Союзу. Стажування розпочалось у лютому 2022 року і триватиме до вересня цього ж року. Протягом навчання студенти мають можливість долучатися до досліджень світового рівня, працювати на надсучасному обладнанні, проводити експерименти й обробляти результати за допомогою новітніх програм.

В основі стажування студентів – наукові дослідження, які будуть опрацьовані в їхніх магістерських роботах і представлені згодом до захисту.

1За словами юних дослідників, виконання робіт вимагає зосередженості та занурення в дослідницький процес. Дослідження, лабораторні роботи проводяться поетапно під керівництвом викладачів KU Leuven, які консультували Богдана та Святослава в процесі роботи. Так, в сучасних лабораторіях кампусу KU Leuven  в м. Гент студенти ІФНТУНГ проводять цікаві дослідження, зокрема щодо пуску та зупинки/гальмування асинхронних двигунів, складання механічної характеристики двигуна та генератора постійного струму. Також студенти проводили SWOT-аналізу всіх лабораторних робіт, на основі якого буде проведена реновація лабораторії.

Студенти радять не боятись, пробувати, розвиватись, адже для цього університет дає всі можливості. «Ця програма - це не тільки знайомство з навчанням, матеріально-технічною базою іноземних університетів, але й вдосконалення себе як особистості. Це неоціненний досвід, нова реальність, нові якісні знання, практика! Тож пробуйте, не бійтесь, бо  кордони існують лише в нашій голові!»

​Відзначимо, що KU Leuven є найбільшим університетом Бельгії та входить у 50 найкращих університетів світу. KU Leuven  представляє собою велику академічну спільноту з 15 факультетів, які об’єднані в три групи: гуманітарні та соціальні науки,  інженерія та технології та біомедичні науки. 

 

  • 1
  • 2