СТУДЕНТИ ПУА ДЕБАТУВАЛИ НА ТЕМУ ПОДОЛАННЯ КОРУПЦІЇ


Чи задумувалися Ви про те, що «Поки триває війна, Україна має шанс подолати корупцію в публічному управлінні?!». А наші студенти бакалаврської програми з публічного управління та адміністрування вже почали про це публічно дискутувати. Звісно, що наразі з навчальною метою та у рамках навчальної дисципліни. Проте ми впевнені, що ті, хто сьогодні грали ролі «влади» та «опозиції» під час Оксфордських дебатів, завтра або післязавтра будуть ухвалювати важливі державно-управлінські рішення з цих питань.

Заняття у такому форматі вже традиційно відбувається наприкінці вивчення модуля «Запобігання корупції» освітньої компоненти «Принципи та етика управління». Як наголошує викладач навчального курсу та ініціатор Оксфордських дебатів, доцент кафедри ПУА Олег Серняк, такий інтерактивний підхід дозволяє студентам не лише поглибити та закріпити здобуті знання, але й отримати навички публічних виступів, аргументування свої позицій, конструктивного дискутування та командної роботи.

Приємно, що цьогорічні дебати відбулися наживо і максимально відображали атмосферу дискусії в сучасному Британському парламенті – з чітким регламентом і певною театральністю. Нові емоції та незабутній досвід – те, що студенти відзначили після участі в Оксфордських дебатах. «Хочемо ще!» – наголосили вони.


  • 3
  • 2
  • 4

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця