Студенти ІФНТУНГ – серед учасників ювілейної SPE ATCE 2024 у США

Цьогоріч у ювілейній щорічній технічній конференції та виставці «ATCE 2024», яка відзначила 100-ліття інновацій, співпраці та прогресу в нафтовій і газовій  промисловості та пройшла  в Новому Орлеані (Луїзіана, США), взяли участь з когортою  представників міжнародного Товариства інженерів-нафтовиків (SPE) офіцери Івано-Франківського студентського відділення SPE – студенти Інституту нафтогазової інженерії Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Дмитро НАЩОЧИЧ (гр. НІВ-21-1) та Микола МАРКЕВИЧ (гр. НІМм-23-1), які, до слова, представляли не лише університет, але й Україну.Ця знаменна подія віддала належне видатним досягненням, інноваціям і внеску окремих людей й організацій, які просували нафтогазову галузь вперед. Велику увагу на заході приділили досягненням сьогодення та формуванню майбутнього енергетичної галузі.

Участь у Конференції стала для обох студентів важливим етапом у професійному та особистому розвитку, відкриттям нових горизонтів та можливостей в нафтогазовій інженерії. Цей технічний форум став платформою для нових контактів з експертами галузі та студентами з усього світу, для обговорення й домовленостей щодо майбутніх спільних проектів з іншими студентськими відділеннями SPE з різних країн. 

В рамках Конференції студенти взяли участь у подкасті «Oil & Gas Upstream», де розповіли про виклики, з якими стикаються студенти під час навчання під обстрілами, за відсутності світла чи в зруйнованих та пошкоджених приміщеннях університету. Цей подкаст став нагадуванням про стійкість українських студентів та важливість підтримки нафтогазової освіти в Україні в ці важкі часи.

Після завершення конференції учасники з ІФНТУНГ відвідали Техаський університет TAMU, де поспілкувались з професором Томом БЛЕСІНГЕЙМОМ про важливість їхньої спеціальності в теперішній час. 

На офіцерів Івано-Франківського студентського відділення SPE  ювілейна конференція «ATCE 2024» справила надзвичайне враження. Вони одностайні у відгуках, що цей досвід надихає їх до подальшого розвитку, а отримані знання та контакти стануть надійним  фундаментом професійного шляху.

Дмитро НАЩОЧИЧ (гр. НІВ-21-1):

«Неймовірно важливим було обмінятися досвідом з провідними фахівцями нафтогазової галузі з усього світу та відвідати безліч технічних сесій та дискусійних панелей, що стосувалися найнагальніших питань у розвитку галузі.

Мав нагоду познайомитися та обговорити важливі питання щодо розвитку SPE в Україні з трьома президентами SPE: попереднім президентом 2023 року, діючим  та майбутнім 2025 року.  Також був приємно вражений знову зустрітися з регіональним директором SPE в Європі – П’єром-Еманнюелем ДЮАРОМ, який місяць тому відвідав наш університет та взяв участь у посвяті першокурсників нафтою!

На запрошення SPE International ми  відвідали офіційний банкет, на якому волонтери SPE з багатьох країн світу були нагороджені за їхній вагомий внесок у розвиток спілки і нафтогазової галузі в цілому! Варто зазначити, що ці нагороди вважаються неймовірно престижними, так як номінування лауреатів відбувається їхніми колегами і є визнанням колег з галузі в усьому світі. Я вдячний організаторам та усім причетним до цієї події, за створення такої масштабної конференції та за можливість представити Україну серед усіх учасників SPE». 

Микола МАРКЕВИЧ (гр. НІМм-23-1)

«Я мав за честь бути учасником 100-ї міжнародної конференції АТСЕ в Новому Орлеані у складі студентської групи SPE. За три дні вдалося послухати технічні презентації, поспілкуватися з великою кількістю кращих фахівців галузі, студентами різних країн та обмінятися з ними контактами. 

Я був також присутній на фіналі змагань з Петроболу серед найкращих студентів, що стало стимулом працювати ще старанніше, щоб бути на місці доповідачів! 

Особливе місце цієї поїздки займає зустріч з українцями та небайдужими жителями Гʼюстону, організована пані Іриною та почесним консулом в українському консульстві. Там ми знову нагадали про важливість підтримки українського студентства в цей нелегкий час та подякували за вже надану допомогу». 

Студенти висловили також подяку SPE Central Ukraine Section, особливо Юрію МОРОЗУ та Ірині ПЕТРОВСЬКІЙ-МАРЧІАНО, за величезну роботу й підтримку студентів протягом конференції і поза нею! Щира подяка  SPE за створення такої потужної професійної спільноти, що підтримує співпрацю, розвиток та інновації!»

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8