Студенти-екологи дізнались як ефективно переробляти біомасу

Під час викладання циклу дисципліни «Системний аналіз якості навколишнього середовища» для магістрів ЕКОм-20-1, ТЗКм-20-1 (викладачка – доцентка кафедри екології Теодозія Яцишин), для обміну досвідом між науковцями та студентами, було запрошено професора кафедри менеджменту Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), доктора економічних наук Петра Скрипчука
Викладач прочитав для студентів лекцію на тему «Інноваційні технології організації переробки відновної біомаси на біогумус». Проблема поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) в Україні є надзвичайно актуальною. Враховуючи те, що в складі ТПВ близько 50% можуть становити біовідходи, впровадження практик їх переробки на корисний ресурс – біогумус, дозволить скоротити об’єми накопичення побутових відходів та підвищити їх енергетичний потенціал з використанням технологій теплового перетворення. Розроблену командою спеціалістів та впроваджену технологію утворення цінного ресурсу з біовідходів презентував професор Петро Скрипчук.
До лекції долучились і студенти груп ЕКО-17-1 і ТЗ-17-1. До обговорення теми запрошених гостей були присутні Петро Данилюк - головний інженер КП «Полігон» та підприємець Роман Віталійович Пасяка – випускник кафедри екології, який надає послуги поводження з ТПВ в ряді населених пунктів: Братківці, Підпечери, Добровляни, Підлужжя, Колодівка, Угорники, Березівка. 

Відзначимо, що обидва заклади вищої освіти будуть і надалі співпрацювати в цьому напрямі.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3