Стартуємо з повноцінним відновленням!

«Відкриття оновленої та модернізованої лекційної аудиторії в корпусі №1 Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, який сильно постраждав внаслідок російської ракетної атаки 22 червня 2024 року – старт повноцінної відбудови університету. Все – завдяки надійному партнеру й основному спонсору відновлення ІФНТУНГ – найбільшій українській нафтогазовій компанії Групі Нафтогаз, яка одразу після ворожого обстрілу заявила, що готова профінансувати відновлювальні роботи, щоб студенти могли якнайшвидше повернутися до навчального процесу в стінах рідного університету», - так розпочав відкриту лекцію для студентів Інституту інформаційних технологій ректор університету Ігор ЧУДИК.

У присутності високих гостей від Групи Нафтогаз ректор відзначив, що оновлена аудиторія знаходиться в корпусі найбільш заповненому студентами, де упродовж тижня навчаються близько 2,5 тисяч осіб. «Тому швидко повернути до життя цей корпус та гарантувати тут безпечне освітнє середовище стало пріоритетом. Університет вдячний Групі Нафтогаз, яка забезпечує енергетичну безпеку держави, її очільнику Олексію ЧЕРНИШОВУ за оперативну реакцію, допомогу, підтримку та можливість відчути себе важливим компонентом нафтогазової та енергетичної галузі, для яких ІФНТУНГ упродовж 57 років підготував понад 60 тисяч фахівців», - розповідає Ігор Іванович.

Університетська спільнота розглядає відкриття нової аудиторії як початок повноцінного відновлення ІФНТУНГ, тож з’явилась ініціатива – закріпити за 21 вереснем День відновлення університету. Крім того, серед основних посилів лекції – історична ретроспектива європейської нафтогазової галузі, витоки якої почались в Івано-Франківській області, розвиток нафтогазової освіти й науки та ключова роль у ньому ІФНТУНГ, сучасні перспективи, досвід, практика, академічна мобільність, студентоцентризм для сьогоднішніх здобувачів освіти, які відбудовуватимуть повоєнну Україну та стануть на варті енергетичної безпеки та незалежності держави. Очільник ІФНТУНГ поставив також завдання перед студентами: добре вчитися, стати висококваліфікованими фахівцями, брати активну участь у громадському та студентському житті, плекати свою патріотичну позицію: «Це наше завдання в тилу – добре робити свою роботу. Адже наші доблесні воїни гарантують нам можливість вчитись та працювати, бо добре роблять свою роботу на фронті».

Гості вручили ректору пам’ятні подарунки, серед яких – банка з українським прапором, яку розіб’ють у день Перемоги над ворогом і який майорітиме на шлаг-штоку ІФНТУНГ. 

Присутні привітали та подякували оплесками представникам Групи Нафтогаз. 

Наприкінці заходу гості та очільниці Студентського парламенту та Студентського профкому університету – Тетяна МОХНАТКІНА і Тамара КОВАЛЬ, отримали від ректора в подарунок книгу «100 років кафедрі видобування нафти  газу». Видання підкреслює солідний вік та доробок кафедри, яка старша за сам університет та стала базовою для його створення. 

Після заходу керівництво університету спільно з представниками нафтогазової компанії оглянули відновлені об’єкти ІФНТУНГ. А студенти мали нагоду поділитись із ЗМІ враженнями від лекції, розказати свою історію з відновлення ІФНТУНГ, в якій вони безпосередньо брали участь. 

Докладніше – у сюжетах ТРК.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10