Старт у професії дає ІФНТУНГ!

 

Молоде – зелене. Так часом кажуть про випускників вишів, які приходять на своє перше місце роботи. Працедавці, буває, неохоче беруть таких новачків на вакантні посади, побоюючись, що багато часу мине, поки новий співробітник опанує свої обов’язки.

Але зовсім інакше складається професійна доля у студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, які навчаються за дуальною формою освіти. Таких тут зараз – 40 юнаків і дівчат. Встигають – усе: і лекції відвідують, і працюють. Відповідно, отримують і стипендії, і зарплати. Зовсім, погодьтеся, непогано. Та найважливіше – всі вони набувають безцінний досвід практичної роботи, який у парі з дипломом широко відкриває їм двері в кар’єру.

Координаторка дуальної освіти в ІФНТУНГ, завідувачка кафедри підприємництва і маркетингу Ірина Перевозова вбачає великі перспективи розвитку цієї форми здобуття освіти. Такі висновки робить із досягнутих результатів:

- Координаційний центр дуальної освіти є піонером цього напряму в регіоні. 15 жовтня 2019 р. вступив у дію наказ МОН № 1296 «Щодо запровадження пілотного проекту в закладах фахової передвищої та вищої освіти з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти». І ось завершився другий рік проведення експерименту. Безумовно, успішний для ІФНТУНГ. Адже він дав відповідь на ключове питання – ефективного працевлаштування наших випускників як сформованих спеціалістів. Роботодавці дуже зацікавлені в таких фахівцях. Якщо вони ще в студентські роки працювали у них і навчалися за дуальною формою освіти, то вже зарекомендували себе. Цих юнаків і дівчат роботодавці стараються заохотити залишитися в колективі. Зараз 40 вихованців ІФНТУНГ доповнюють у такий спосіб свої теоретичні знання практичними навичками.

Виходить, молоде – це нині зовсім не зелене, а креативне, прогресивне й сучасне. Тож Координаційний центр дуальної освіти ІФНТУНГ і далі підвищуватиме конкурентоспроможність випускників університету та зберігатиме історичні традиції співпраці закладу з основними стейкхолдерами.

 

 

https://youtu.be/z2Tkk4o0jZY

Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця