Щоб відповідати вимогам часу

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідала делегація Національного університету водного господарства та природокористування – Угода про співпрацю між закладами вищої освіти наповнюється новим змістом і новими планами.

Цього разу рівняни приїхали в рамках обміну досвідом із прикарпатськими колегами, які місяць тому відкрили Центр інноваційного розвитку, що обіцяє стати потужним осередком винахідництва та сучасних технологій в регіоні. Очільник делегації Національного університету водного господарства та природокористування, завідувач кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства, професор Микола Козяр розповідає:1

-Зараз ми відкриваємо нову спеціальність галузевого машинобудування, освітньо-професійну програму «Комп’ютерне конструювання мехатронних систем», і запровадили новий напрямок – чотиривимірну графіку, хочемо зайнятися віртуальним моделюванням об’єктів. Тож вирішили поцікавитися напрацюваннями ІФНТУНГ, бо знаємо, що у вас добре розвинута саме прикладна механіка, інженерія, є мехатронний клас. Можливо, щось зможемо застосувати і в себе.

Слід зазначити, що кафедра інженерної та комп’ютерної графіки Інституту інженерної механіки ІФНТУНГ вже кілька років співпрацює з кафедрою теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства Національного університету водного господарства та природокористування, має спільні методичні розробки та наукові публікації.

2Діапазон професійних контактів постійно розширюється. Доцент кафедри нафтогазових машин та обладнання, гарант освітньої програми «Інжиніринг і сервісне обслуговування нафтогазових машин та обладнання» за спеціальністю «133-Галузеве машинобудування» Тарас Романишин каже:

-Разом із колегами з Рівного ми обговорили проблеми та нюанси підготовки якісних фахівців за цією спеціальністю. Їхній досвід дуже цінний для нас і дасть можливість підвищити фаховий рівень рівень наших випускників, а відтак – конкурентоспроможність молодих спеціалістів на ринку праці.

Перспектив для подальшої спільної діяльності відкривається чимало. Перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик, вітаючи гостей з Рівного, окреслив багато напрямків наукової роботи, в яких університети могли б успішно об’єднати свої зусилля. Адже обидва ЗВО динамічно розвиваються й прагнуть відповідати вимогам часу.

 

 

  • 1
  • 2