Щоб подолати наслідки війни

Представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь в нараді щодо підтримки ветеранів та членів їх родин, що відбулась в Івано-Франківській ОВА. Повномасштабна російська  війна проти України поставила суспільство перед численними проблемами, які потребують невідкладного реагування. Серед нагальних питань –  підтримка учасників бойових дій.

Як зазначила заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко, «головне наше завдання - спрямувати зусилля, щоби надати максимально необхідну допомогу нашим захисникам та зробити усе, щоби вона відповідала індивідуальним потребам і була їм доступна».

ІФНТУНГ активно працює в цьому напрямку.  Зокрема, тут відкрито навчально-реабілітаційний Центр підтримки ветеранів війни. Саме тут їм допомагають здобувати нові знання, професійні навички, відновлюють фізичне й психологічне здоров’я задля оптимальної адаптації наших захисників до мирного життя, їхньої самореалізації.

Мова не тільки про комфортне середовище, де ветерани можуть зустрічатися, спілкуватися, підтримувати одне одного, отримувати кваліфіковану психологічну допомогу, але, насамперед, про їхнє навчання та перекваліфікацію. Це значно підвищує шанси працівників у пошуку роботи, на успішну реінтеграцію на ринку праці. Більше того: Центр надає можливість для реалізації виробничо-технологічних стартапів.

Зараз до послуг ветеранів – фізкультурно-оздоровчий комплекс університету та рекреаційно-відпочинкові бази в с. Маріямпіль та в с. Битків, освітні програми для здобувачів професій слюсаря, верстатника, електромонтера, електрогазозварника, стропальника та ін., а також сертифіковані курси, з-поміж яких – комп’ютерна діагностика автомобілів.

На порядку денному – створення на базі ІФНТУНГ Індустріально-технологічного парку, де реалізовуватимуться виробничо-технологічні й енергозберігаючі стартапи, а також автошколи для людей з ураженням опорно-рухового апарату, де навчатимуть на авто з ручним керуванням.

Війна триває, а наслідки її країна відчуватиме тривалий час, тож уже тепер маємо працювати задля їх подолання.

 

 

  • 1
  • 3
  • 11