Щоб наблизити теорію до практики

У межах укладеного договору між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу й АТ «Прикарпаттяобленерго», який передбачає вдосконалення освітнього процесу ЗВО, покращення якості підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», фахівці компанії продовжують читати лекції з дисциплін професійної підготовки, ділитися досвідом роботи в енергорозподільчій компанії області та заохочувати студентів до якісного вивчення предметів.

Для університету така співпраця зі стейкхолдерами є одним із основних напрямів, який дозволяє підвищувати якість підготовки висококваліфікованих фахівців, адаптовувати освітньо-професійні програмі (ОПП) до сучасних вимог роботодавців та максимально наблизити теоретичну підготовку до практики.

1Так, 26 квітня відбулася чергова лекція від енергетиків-практиків АТ «Прикарпаттяобленерго» для студентів 2, 3 та 4 курсів спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Цього разу студенти мали можливість попрацювати й дізнатися нову інформацію від начальника цеху служби приладів обліку та автоматики Ярослава Проціва і провідного інженера автоматизованих систем обліку Романа Куриляка.

Професіонали-практики розповіли слухачам про роботу автоматизованих систем обліку електроенергії, вимоги до їх облаштування та експлуатації; типи лічильників обліку спожитої електроенергії, переваги smart лічильників, smart metering; несанкціонований відбір електричної енергії, виявлення крадіжок електроенергії, відповідальність за розкрадання електричної енергії тощо.

2Найцікавішою частиною зустрічі виявилося виконання студентами практичного завдання із визначення правильної схеми під’єднання однофазного та трифазного лічильників, за яке переможці отримали цінні подарунки від галузевої компанії.

3Окрім нових знань і досвіду, представники компанії передали кафедрі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки кілька одиниць сучасних електричних лічильників, які будуть використовуватися в навчальних цілях.

Під час зустрічі також було розглянуто й обговорено широке коло питань, що стосуються якості підготовки та працевлаштування випускників ОПП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Представники АТ «Прикарпаттяобленерго»  наголосили, що в організації готові докласти максимум зусиль до підготовки висококваліфікованих молодих фахівців.

Як проходила зустріч, які враження й очікування – дивіться за посиланням.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8