Ще більше можливостей для молоді

Потенціалом для успішного розвитку громади є молодь. Її переваги – інтелектуальна сила, активність, цілеспрямованість, креативність, творча уява, патріотичні ідеали й енергія, - і все це є ресурсом. Івано-Франківськ віддавна вважають містом студентів. Тільки в Івано-Франківському національному технічному університету нафти і газу навчається близько 10 тисяч студентів, аспірантів, докторантів, курсантів та учнів. Для них в університеті створено всі умови для самореалізації. Студенти мають можливість стати учасниками студентського відділення міжнародної організації SPE, Студентського парламенту, Профкому студентів, розвиватись творчо з Центром культури та дозвілля, брати участь у роботі спортивних секцій: футбол, волейбол, плавання, настільний теніс, гандбол, важка та легка атлетика, бокс, шахи, спортивна та ритмічна гімнастика, всі види боротьби тощо.  

1Щоб ще більше розширити можливості для самореалізації молоді, сприяти їх залученню до розбудови громади та регіону, ІФНТУНГ і Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради 26 жовтня  підписали Меморандум про партнерство. Метою документу є обмін знаннями, досвідом і ресурсами у молодіжній сфері, сфері фізичної культури та спорту; організація спільних ділових зустрічей та пов'язане з ними узгодження спільних цілей, пріоритетів, завдань та заходів щодо ефективного розвитку продуктивних сил студентства, молодих науковців та громади, раціонального використання ресурсного потенціалу, створення комфортних умов життя населення та вдосконалення територіальної організації суспільства.

У двосторонньому порядку Меморандум підписали: від ІФНТУНГ – в. о. ректора університету, професор Ігор Чудик, від Департаменту молодіжної політики та спорту – директор Віталій Матешко.

2Враховуючи взаємну зацікавленість й усвідомлюючи необхідність координації дій, сторони домовились, що спільно працюватимуть у напрямі розвитку культурного, наукового, молодіжного та спортивного потенціалу та промоції ІФНТУНГ та Івано-Франківської міської територіальної громади. Діяльність буде спрямована на: підготовку та реалізацію спільних проєктів в рамках транснаціональних, транскордонних, національних програм у різних аспектах життєдіяльності громади (молодіжна політика, волонтерство, право на першу роботу, право на житло, спорт тощо);  організацію спільних заходів, спрямованих на обмін досвідом у сфері залучення інвестицій, міжнародної технічної допомоги та соціально-економічного розвитку; промоцію та створення нових можливостей для розвитку інвестиційного потенціалу та бізнесу студентської молоді; формування умов для створення нових молодіжних проєктів та збільшення спроможності молоді в територіальній громаді;  обмін інформацією у сфері інвестиційної та проєктної діяльності, міжнародних зв’язків, спорту та промоцій тощо.