Ювілей найстаршої кафедри

60 років святкує нині кафедра транспортування та зберігання енергоносіїв Івано-зФранківського національного технічного університету нафти і газу, яка готує фахівців з питань проектування, спорудження, обслуговування, ремонту та реконструкції магістральних і промислових газонафтопроводів, газосховищ та нафтобаз, об’єктів і мереж газопостачання та нафтопродуктозабезпечення, підводних і морських газонафтопроводів, діагностики та неруйнівного контролю трубопроводів і обладнання, спорудження трубопроводів надвеликого діаметра для одного з найперспективніших в майбутньому  видів транспорту ''Hyperloop''.

Одним із стратегічних напрямів енергетичної політики України є диверсифікація маршрутів постачання нафти та газу з метою забезпечення енергетичної безпеки та зменшення ризику дефіциту енергоносіїв. Таку політику можна реалізувати тільки спорудженням нових нафтогазопроводів, залученням України до міжнародних проектів транспортування газу, розширенням можливостей нафтопереробних потужностей та, з огляду на перспективу вступу України до Європейського Союзу, створенням державного резерву нафти, нафтопродуктів та природного газу, а отже, спорудженням нових газосховищ та нафтобаз.

Російсько-українська війна виявила всі слабкі місця у світовій політиці в енергетичній царині. Тож попереду -  багато роботи з виправлення помилок.  І вона належить до компетенції випускників кафедри, яка, будучи навіть старшою за сам ІФНТУНГ (так уже історично склалось), залишається на вістрі часу.

Зичимо її  професорсько-викладацькому складу та студентам  великих професійних успіхів та блискучої реалізації інтелектуального потенціалу на благо нашої Батьківщини! 

Многая і благая літа  шановній кафедральній спільноті!